Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll
Dator, surfplatta och telefon

FIBER för alla! installation av fiber i förbos områden

Vi på Förbo har tagit ett beslut där vi vill investera i installation av fiber i alla våra hus för att kunna möta dagens, och inte minst framtidens ökande behov av en stabil och driftsäker lösning för internet, tv och telefon. 

Vad kommer att hända nu?

Alla fastigheter förväntas vara uppkopplade med fiber i början på 2023. När det är dags för ditt område att få fiber kommer du att få ett brev från där vi går igenom vad som kommer att hända. Därefter får du en avisering i brevlådan med exakt datum när en installatör kommer till dig. 

På IP-Onlys webbplats kan du följa arbetet med att fiberansluta alla våra bostäder.

Kom igång med fiber

Så här kommer du igång med fiber från IP-Only

Vill du ha fler uttag i väggen?

Vi kommer att installera ett vägguttag för fiber i din bostad, det kommer att placeras så nära ditt tv-uttag som möjligt. Vill du ha fler än ett uttag för fiber i andra rum i bostaden, behöver du anmäla det. Det extra uttaget får du placera var du vill i din bostad och kommer att kosta 15 kr extra i månaden. Avgiften för detta är överenskommet med Hyresgästföreningen.  

Om du bor i Härryda, Kungälv eller Lerum: Skicka ett mejl till .

  • Ange ”Extra nätverksuttag i ämnesfältet. 

  • Skriv dina kontaktuppgifter i mailet inklusive telefonnummer där vi kan boka en tid för installationen. 

  • Beskriv sedan hur många extra nätverks uttag du vill ha samt var du vill ha dessa placerade.  

Om du bor i Mölndal: Skicka ett mejl till .

  • Ange ”Extra nätverksuttag i ämnesfältet. 

  • Skriv dina kontaktuppgifter i mailet inklusive telefonnummer där vi kan boka en tid för installationen. 

  • Beskriv sedan hur många extra nätverks uttag du vill ha samt var du vill ha dessa placerade.  

Erbjudandet med fler fiberuttag gäller för dig som inte har fiber idag och ska få fiber i din bostad. Vi tittar på att ta fram ett liknande erbjudande genom Personliga hem till dig som redan har fiber i din bostad idag men just nu så finns det inget sådant.  

Kostnad för fiberinstallationen 

Tillsammans med Hyresgästföreningen har vi kommit fram till att kostnaden blir 55 kr i månaden per lägenhet. I enlighet med överenskommelsen gick vi ut till alla hyresgäster för att de skulle kunna välja om de vill ha den här möjligheten eller inte. Intygen samlades in under 2018-2019 och resultatet blev att i de flesta av våra områden var intresse stort. 

Övriga lägenheter påverkas inte

Bor du i en lägenhet som redan har fiber? Då påverkas inte din hyra eftersom du redan har och betalar för den teknik vi vill installera i övriga områden. 

Information in English.