Gå direkt till innehåll
Dator, surfplatta och telefon

FIBER för alla! installation av fiber i förbos områden

Nu börjar vi installera fiber inne i lägenheterna igen! Initialt pausade vi alla arbeten inne i lägenheterna för att försöka minska smittspridningen av coronaviruset hos hyresgäster och personal. Vi har nu skapat oss ett bra förhållningssätt till pandemin som gör att vi känner oss säkra med att hantera olika situationer utan att riskera smittspridning. Därför känner vi oss trygga med att återuppta vissa arbeten inne i lägenheterna, bland annat att installera fiber.

Vad kommer att hända nu?

Våra leverantörer har gjort arbeten utomhus i en hel del områden i Härryda kommun och i dessa områden kommer vi nu att göra klart installationen av fiber. Du som ska få fiber i din lägenhet kommer att få ett brev från oss där vi går igenom vad som kommer att hända och hur vi arbetar på ett säkert sätt. Därefter får du en avisering i brevlådan med exakt datum när en installatör kommer till dig. 

Vi har inga exakta datum för när andra områden får fiber. Vi kommer att informera dig när det är dags för just ditt område att bli fiberanslutet. På IP-Onlys webbplats kan du följa arbetet med att fiberansluta alla våra bostäder.  

Vill du ha fler uttag i väggen?

Vi kommer att installera ett vägguttag för fiber i din bostad, det kommer att placeras så nära ditt tv-utta som möjligt. Vill du ha fler än ett uttag för fiber behöver du anmäla det till AT-installation. Det gör du genom att skicka ett mejl till . Ange ”Extra uttag + din adress” i ämnesfältet. Det extra uttaget får du placera var du vill i din bostad och kommer att kosta 15 kr extra i månaden. Avgiften för detta är överenskommet med Hyresgästföreningen.  

Erbjudandet med fler fiberuttag gäller för dig som inte har fiber idag och ska få fiber i din bostad. Vi tittar på att ta fram ett liknande erbjudande genom Peronsliga hem till dig som redan har fiber i din bostad idag men just nu så finns det inget sådant.  

Kostnad för fiberinstallationen 

Tillsammans med Hyresgästföreningen har vi kommit fram till att kostnaden blir 55 kr i månaden per lägenhet. I enlighet med överenskommelsen gick vi ut till alla hyresgäster för att de skulle kunna välja om de vill ha den här möjligheten eller inte. Intygen samlades in under 2018-2019 och resultatet blev att i de flesta av våra områden var intresse stort. 

Övriga lägenheter påverkas inte

Bor du i en lägenhet som redan har fiber? Då påverkas inte din hyra eftersom du redan har och betalar för den teknik vi vill installera i övriga områden. 

Information in English.