!

I lördagsnatt utbröt en brand i en av våra fastigheter i Lindome, Tåbrovägen 1-19. Släckningsarbetet pågick under natten till lördagen samt under hela lördagen innan den var helt släckt. Nu ska polisen påbörja en teknisk utredning om branden. Du kan läsa mer om vad som har hänt och vad som gäller här. Branden på Tåbrovägen

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

trivsel och ansvar

När man bor i ett flerfamiljshus bor man nära varandra. Det innebär många möjligheter till trygghet och gemenskap. Men det ställer också krav på att respektera varandra och visa hänsyn. 

Vi människor är olika. En del blir störda av sådant som andra inte bryr sig om. Några är kvällsmänniskor medan andra trivs bäst tidigt på morgonen. För att alla ska fungera bra tillsammans krävs det att man tar hänsyn till varandra - både inom de egna väggarna och i de gemensamma utrymmena. Därför finns det regler som ska hjälpa till att skapa trivsel. Men det allra bästa är alltid att använda sunt förnuft och prata med sina grannar. 

När ska det vara tyst?

Hög musik, en hund som skäller högt och länge eller en tvättmaskin som sätts på mitt i natten. Det är ljud som inte ska behöva upplevas eller tålas av dina grannar. Det gäller alla tider på dygnet. Mellan klockan 22.00 till 07.00 bör man dock ta lite extra hänsyn. Självklart ska man för den skull inte behöva smyga på tå för att man bor i ett flerfamiljshus eller för att grannen arbetar nattskift. Men kanske kan du vänta med att spika upp den där tavlan till nästa dag om klockan hunnit bli elva på kvällen.

Informera gärna grannar vid fest

Ska du ha en fest så är det en bra idé att tala om det för dina grannar i god tid. Risken för irritation blir mycket mindre om man från början är förberedd på att det blir en högre ljudnivå tillfälligt. Det betyder dock inte att du kan festa dygnet runt i lägenheten varje helg. 

Upprepade eller allvarliga störningar

Som hyresvärd är vi skyldiga att se till att störningarna slutar. Stör man sin omgivning och inte skärper sig efter tillsägelser riskerar man att bli uppsagd från lägenheten. Om du upplever störningar i boendet och du upplever att du inte kan prata med dina grannar om problemen kan du alltid kontakta dina förbovärdar på 031-746 50 00. Vid störningar på kvällar och helger ringer du istället Förbos jpur på 031-703 13 34.