!

Just nu har en del besökare på webbplatsen problem med att logga in på Mina sidor eller att se lediga lägenheter. Vi jobbar på att åtgärda problemet.

!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Tv och bredband

På Förbo jobbar vi hela tiden för att kunna ge dig som hyresgäst ett brett utbud av tjänster för tv och bredband.  

All information om vad som gäller i din lägenhet finns i boendepärmen på Mina sidor. 

Grundutbud av tv-kanaler som ingår i hyran

Alla våra bostäder har tv-kanaler som ingår i hyran. De flesta har ett analogt grundutbud och resten har ett digitalt grundutbud. 

Analogt grundutbud

I de flesta av våra bostäder ingår ett analogt grundutbud av tv-kanaler i hyran. För att kolla på det analoga grundutbudet kopplar du en antennkabel till din tv. Det behövs ingen digital-box eller annan installation. Grundutbudet skiljer sig något åt beroende på var du bor.

Digitalt grundutbud

De som inte har ett analogt grundutbud av tv-kanaler, har ett digitalt grundutbud. För att kolla på det digitala grundutbudet finns en box i lägenheten som kopplar samman tv:n och fiberanslutningen. Boxen tillhör lägenheten och tas inte med vid flytt. 

Beställa fler tv-kanaler och bredband

Nästan 90 % av Förbos bostäder är anslutna till det öppna stadsnätet. Du har då ett utbud av tjänsteleverantörer att välja mellan och kan själv sätta ihop den mix av tv-tjänster, bredband och telefoni som passar dig. 

Om din bostad inte är ansluten till det öppna stadsnätet kan du beställa fler tv-kanaler och bredband via till exempel ADSL eller mobilt bredband och tv-kanaler via Boxer. 

Beställa fler tv-kanaler via parabol

Du får inte sätta upp en parabol eller annan typ av utomhusantenn utan att i förväg ha tillåtelse från oss. Kontakta ditt förbovärdskontor för tillstånd och för att få veta vilka regler som gäller i ditt hus. 

Vad är fiber? 

Informationens ettor och nollor omvandlas till ljuspulser och skickas genom en optisk fiberkabel. Teoretiskt sett är optisk fiber överlägset traditionell koaxialkabel för effektiv informationsöverföring.
Hyresgäster som är anslutna till det öppna stadsnätet via fiber, kan få nedladdningshastigheter upp till 100 megabit per sekund.

Vad är koaxialkabel (kopparkabel)?

Här skickas informationen via kopparkabel i det existerande kabeltv-nätet. I det öppna stadsnätet via kopparkabel erbjuds idag nedladdningshastigheter på upp till 200 megabit per sekund.

Kanalbyte 2 augusti
I några av våra områden kommer tvkanalen Sjuan att bytas ut mot TV4Film på grund av förändrade sändningsformat.
Vid kanalbytet kan driftstörningar uppstå vilket vi ber om överseende med.

Grundutbud via Telenor

Till de flesta av våra bostäder levererar Telenor grundutbudet av tv-kanaler. 

Du ser enklast vad som gäller för dig i bopärmen på Mina sidor. 

För dig med analog tv från Telenor:
Felanmälan: 0200- 11 22 21
Kanalplan Telenor

Stäm gärna av med dina grannar innan du gör en felanmälan, så att det är tv-kanalerna och inte din tv som krånglar. 

Beställa fler tv-kanaler och bredband:

opennetwork.se (koaxial)

www.goteborg.itux.se (fiber)

Om din lägenhet inte är anslutet till det öppna stadsnätet, se information på Mina sidor.