Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll
Sopor

Sophantering

För att hålla rent och snyggt i din närhet är alla boendes insats viktig. Följ därför våra enkla regler när det gäller sophantering.

Hushållsavfall i containrar/sophus/soptunnor

I ditt område finns behållare för hushållsavfall där du slänger dagligt brännbart avfall, så som matrester, kaffefilter, blöjor och hushållspapper.

Materialåtervinning vid återvinningsstation

På din återvinningsstation slänger du tidningar, glas, plast, plåt/metall, papp/wellpapp. Kom ihåg att inte ställa ditt skräp utanför eller på tunnorna. Är ditt skräp skrymmande försök att vika ihop eller göra mindre bitar av det så att det går ner i kärlen, annars ta det istället till återvinningscentralen.

Hemelektronik till återförsäljare

Elektronik som gått sönder så som TV, stereoutrustning, datorer, tvättmaskiner och dylikt kan du lämna till en återförsäljare. Ibland finns stationer för mindre elektronik i anslutning till butiken, annars går du till kassan och frågar hur de tar emot dina produkter.

Grovsopor till kommunens återvinningscentraler

Möbler, skrymmande föremål, kemiska produkter, cyklar med mera lämnar du till någon av din kommuns återvinningscentraler. Du behöver ha ett ÅVC-kort för att kunna lämna avfall där, kontakta din kommun om du inte redan har ett.