Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

parkering med egen laddstolpe

I Lerum, Gråbo, Balltorp och Lindome hyr vi ut parkeringsplatser med egen laddstolpe för dig som har el- eller hybridbil. I listan till höger kan du se var platserna finns. Hyr du redan en parkeringsplats av oss och vill byta till en med laddstolpe så hör av dig till ditt lokala Förbokontor.

Kostnad och betalningssätt

Hyran för laddplatserna har ett tillägg på 300 kr utöver det pris som en parkering utan laddstolpe kostar i ditt område. Elen kostar just nu 1,50 kr/kWh och betalas via leverantörens digitala lösning, oftast via en app i din telefon. 

Typ av laddning

Laddstolparna är av standard typ 2 och de används för normalladdning vilket innebär längre laddningar, till exempel under natten. På en laddning på ca 8 timmar kan vi garantera 10 mils normalkörning. 

Leverantörer

De leverantörer som tillhandahåller själva laddstolparna är olika i olika områden. I Gråbo är det CaCharge som har hand om laddstolparna, i Lerum Rexel och i Mölndal är det Mölndal Energi. För felanmälan av din stolpe vänder du dig direkt till leverantören.

Intresserad?

Är du intresserad av att hyra en p-plats med egen laddstolpe? På Mina sidor hittar du alla lediga p-platser som du kan söka.

Resultat från intresseundersökningen och arbetet framåt

Vi på Förbo vill tacka er, drygt 1.600 hyresgäster, som deltog i höstens kundundersökning om intresset för parkering med egen laddstolpe (2020). Svaren kommer att ligga till grund för vårt arbete framåt när vi lägger planen för hur utvecklingen av laddstolpar i våra områden ska ske. Vår målsättning är att planen kommer läggas under hösten 2021 och att vi under 2022 ska påbörja byggnationen. Av de som svarade i undersökningen uppgav 2,8 % att de har en elbil idag. 34 % av de som svarade angav att de skulle vilja hyra en parkering med egen laddstolpe om det fanns möjlighet. 

Förbo kommer att följa upp laddstolpsintresset från er hyresgäster kontinuerligt för att på sikt kunna ge ännu fler möjligheten att leva mer miljövänligt. Är du intresserad av att hyra en av våra befintliga parkeringsplatser med egen laddstolpe kan du söka dem när de finns tillgängliga via Mina sidor.