!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Vanliga frågor om ditt boende 

 • Jag känner en som skall flytta, kan jag ta över den lägenheten?

  Du kan aldrig ta över lägenheten från någon. För att få en lägenhet måste du vara anmäld sökande hos oss, och sedan söka lägenheten som alla andra. Vi förmedlar våra lägenheter via internet och det är många som står och väntar på lägenheter. Det kanske är någon som väntat på just den lägenheten.

 • Jag har fått en lägenhet hos er. När får jag flytta in?

  I normala fall flyttar man in i den första i månaden efter klockan tolv. Infaller den första på en lördag, söndag, helgdagsafton eller helgdag är inflyttningen nästkommande vardag klockan tolv.

 • Jag bor hos er och har nu hittat en annan lägenhet som jag skulle vilja byta till, hur går jag tillväga?

  Ta kontakt med oss och be om en blankett som heter ”Ansökan om direktbyte”. Du kan även ladda ner den från vår hemsida (se länk nedan). Fyll i alla uppgifterna om dig och den du vill byta med.
  Lämna blanketten antingen till din förbovärd eller skicka den till oss. Vi tar sedan kontakt med dig och den du vill göra ett byte med. Vi kommer att ta en kreditupplysning och vi kommer att ta kontakt med hyresvärden hos den som du vill byta med om den personen inte bor hos Förbo.

  Läs mer om när du vill byta lägenhet

 • Jag bor hos er och vill nu byta till en mindre lägenhet, hur hittar jag någon att byta med?

  Om du inte har hittat någon att byta med kan du pröva att lägga in en annons på vår hemsida under Bytestorget (se länk nedan). Där kan du skriva in uppgifter om din lägenhet och vad du vill byta till. Du kan även söka bland annnserna i Bytestorget. Tänk på att då får du endast se de annonser där den som lagt ut annonsen vill ha en sådan lägenhet som du har.
  Bytestorget är endast för boende hos Förbo. Vill du byta till en lägenhet i ett annat område/ort kan du tex pröva att sätta in en annons i en tidning eller sätta upp en lapp i den lokala mataffären.

  Du kan även som vanligt söka de lägenheter som ligger ute på vår hemsida. Då är det med dina poäng (ett poäng per dag sedan du fick ditt kontrakt hos oss) som du konkurrerar om lägenheterna med.

  Bytestorget

 • Får man ha en pool på uteplatsen/i trädgården?

  Den större varianten av pooler som blivit allt vanligare innebär tyvärr en del problem för oss som fastighetsägare:
  • För att fylla poolerna går det åt väldigt mycket vatten (i många fall varmt vatten), något som inte ingår i en normal hushållsförbrukning och som inte heller är snällt mot miljön.
  • Tömmer man poolerna i trädgården/på uteplatsen finns det risk för vattenskador då dräneringssystemen inte är dimensionerade för denna vattenmängd.
  • Stora, djupa pooler kan vara farliga och står dessa obevakade finns det risk för att små barn kan råka illa ut.

  För att spara på miljön och skapa tryggare områden har vi därför beslutat att endast tillåta pooler med en vattenmängd på max 500 liter. Detta innebär att de mindre poolerna fortfarande är tillåtna.

 • När sätter ni igång värmen i lägenheterna?

  Många tror att värmen sätts på vid ett visst datum, men så är det inte. Idag sätts värmen på automatiskt så fort det blir kallt ute. Ju kallare det blir, desto varmare vatten skickas ut till elementen.

  På elementet sitter en termostat som känner av temperaturen i lägenheten. När termostaten känner av att det är 21°C i rummet, stänger den av vattenflödet igenom elementet. Därför kan elementet vara kallt trots att det är minusgrader ute. Skulle temperaturen sjunka öppnar termostaten vattenflödet till elementet igen. Samma princip gäller även för elradiatorer.

Om uppsägning och flytta ut

Om andrahandsuthyrning