!

Vi befinner oss i en unik situation med coronavirusets utbredning. Vi har vidtagit flera förebyggande åtgärder för att försöka minska smittspridningen. Det innebär en del förändringar i arbetet mot dig som hyresgäst.Vi kommer bland annat enbart hantera akuta ärenden inne i lägenheterna och har ställt in Öppet hus tills vidare. Nya arbetsrutiner till följd av coronaviruset

!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Förbo och Hyresgästföreningen ansöker om medling i Hyresmarknadskommittén 

Förhandlingarna om 2020-års hyror har pågått sedan i november och efter 8 möten är parterna överens om att lyfta förhandlingen till Hyresmarknadskommittén (HMK) eftersom parterna inte kunnat komma fram till en överenskommelse. 

HMK består av ledamöter från Sveriges Allmännytta och Hyresgästföreningen dit tvister om de årliga förhandlingarna kan lyftas.

Det innebär för Förbos hyresgäster att det tar ytterligare ett par veckor innan besked om den nya hyran kan ges.   

Varför höjer ni hyrorna?

Våra kostnader ökar varje år då bland annat våra avtal och inköp blir dyrare. Våra entreprenörer  indexreglerar till exempel sina avtal varje år. Kommunerna höjer även sina taxor, och i år får vi höjningar runt 2-4% och upp mot 8%. Så för att kunna möta ökade kostnader behöver vi därför se över våra intäkter, och det innebär hyrorna för våra bostäder, lokaler och parkeringsplatser.  

När det gäller hyrorna för bostäderna så för vi just nu en förhandling med Hyresgästföreningen om hur stor den justeringen ska bli.