Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll
  • Visualisering av Norra Säteriet
  • Peter Granstedt och Mattias Klintbäck skakar hand
  • Personer från Förbo och Wästbygg tillsammans på en gräsmatta

Förbo och Wästbygg bygger hyresrätter i Mölnlycke

I veckan signerade Förbo och Wästbygg ett avtal om att bygga bostadskvarteret Norra Säteriet i Mölnlycke. 51 hyreslägenheter kommer att uppföras. 

Det nya huset kommer att ligga i direkt anslutning till det befintliga bostadsområdet Säteriet, ett område som just nu genomgår en stor renovering och får en modernare kostym. Lägenheterna kommer att spänna från ett till fyra rum och kök, alla med tillgång till hiss och egen balkong. Samtliga lägenheter har diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Redan i sommar står en ny aktivitetspark i området klar, där finns bland annat lekplats, odling och träningsutrustning. 

– I en tid när vi ser att fler och fler bostadsprojekt behöver pausas är jag glad att vi kan fortsätta bygga. Säteriet är ett jättefint område under utveckling och jag ser fram emot att tillsammans med Wästbygg skapa ännu fler attraktiva bostäder där, säger Martin Everbring, projektledare på Förbo.

– Att vi nu ska bygga hyresrätter åt Förbo i ett populärt område omgivet av fin natur känns helt rätt, säger Mattias Klintbäck som är regionchef på Wästbygg. Behovet av prisvärda hyresrätter är stort vilket gör projektet extra angeläget.