Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

hyrorna för 2022 är klara

Varje år förhandlar Förbo hyrorna med Hyresgästföreningen och nu är förhandlingen för 2022 års hyror klar. Hyreshöjningen blir i snitt 1,8 procent från 1 februari. 

Årets hyresförhandling är nu klar och resultatet innebär en hyresökning på i genomsnitt 1,8 procent från 1 februari. Ökningen varierar från område till område och ligger mellan 0–2,6 procent. 

Varje år förhandlar vi om hyreshöjningar med Hyresgästföreningen. Vi gör det för att våra kostnader ökar och för att vi ska kunna ha möjlighet att renovera, underhålla och utveckla våra fastigheter. 

Förtydligande kring hyresavierna

På avierna är den retroaktiva hyreshöjningen specificerad under benämningen ”bashyra”. Har du något standardhöjande tillval inom Personliga hem står den höjningen för dessa specificerade på raderna under bashyran samt höjningen för värme.

Hur tas hyreshöjningen ut?

Hyreshöjningen gäller från 1 februari. Det innebär att vi kommer att ta ut höjningen för en månad (februari) retroaktivt. Denna retroaktiva höjning fördelas ut under en månad, på hyran för mars. Höjningen och den retroaktiva delen kommer att vara inbakad i hyran för mars månad, som skickas ut den 10 februari.

Vad används hyran till?

Din hyra går till sådant som avfallshantering, skatter, skötsel och underhåll, bland annat. 

Exempel: Min hyra är 5 000 kr. Vart går pengarna?

Här ser du vad hyrorna används till och hur mycket som går till varje del, beräknat på månadshyran 5 000 kronor.

Frågor? 

Har du frågor om din nya hyra är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.