Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

hyrorna för 2023 är klara

Varje år förhandlar Förbo hyrorna med Hyresgästföreningen och nu är förhandlingen för 2023 års hyror klar. Hyreshöjningen blir i snitt 4,8 procent från 1 februari. 

Årets hyresförhandling är nu klar och resultatet innebär en hyresökning på i genomsnitt 4,8 procent från 1 februari. Ökningen varierar från område till område, din nya hyra framgår av din hyresavi. 

Varje år förhandlar vi om hyreshöjningar med Hyresgästföreningen. Vi gör det för att våra kostnader ökar och för att vi ska kunna ha möjlighet att renovera, underhålla och utveckla våra fastigheter. Läs mer här om hur förhandlingen går till och varför vi höjer hyrorna.

Hur tas hyreshöjningen ut?

Hyreshöjningen gäller från 1 februari. Det innebär att vi kommer att ta ut höjningen för två månader, februari och mars, retroaktivt. Den retroaktiva höjningen tas ut på hyran för april. Höjningen och den retroaktiva delen finns specificerad på hyresavin för april och skickas ut 10 mars.

Vad används hyran till?

Din hyra går till sådant som avfallshantering, skatter, skötsel och underhåll, bland annat. 

Exempel: Min hyra är 5 000 kr. Vart går pengarna?

Här ser du vad hyrorna används till och hur mycket som går till varje del, beräknat på månadshyran 5 000 kronor.

Diagram över de olika poster som din hyra går till

Frågor? 

Har du frågor om din nya hyra är du välkommen att kontakta oss på 031-746 50 00.