Gå direkt till innehåll

 

 

Ny postlösning i flera områden

Flera av våra bostadsområden kommer framöver att få nya postlösningar där man istället för att få post till sin brevlåda har en postbox i området. Anledningen till detta är att PostNord kommer att sluta med utdelning till fots och vill komma fram säkert med sina fordon.

PostNord har börjat att införa nya postlösningar för flera av Förbos områden. Med anledning av effektiviseringar och ökad paketutdelning kommer PostNord att sluta leverera post till fots. För att komma fram med sina fordon på ett trafiksäkert sätt vill PostNord införa nya platser för postmottagning där de tycker att det behövs. I dessa områden så kommer hushållens brevlådor att ersättas med postboxar som placeras en bit ifrån fastigheten beroende på hur området ser ut. 

Införandet av nya postlösningar är ett långsiktigt arbete och vi på Förbo kan inte svara på hur det kommer att bli i just ditt område framöver. Skulle PostNord vilja ändra postlösning i ditt område kommer du att få information ifrån oss när vi får reda på det.

PostNord som bestämmer över postlösningen

PostNord har beslutat att denna åtgärd behöver göras på vissa ställen och de har ställt detta som ett krav på oss. Vi på Förbo förstår att detta kan bli besvärligare för dig som hyresgäst men det finns tyvärr ingenting vi kan påverka.

Du som har skäl kan fortsatt få posten till dörren

Om du på grund av ålder eller funktionshinder inte har möjlighet att hämta din post längre bort kan PostNord på din begäran ändå dela ut post i anslutning till din bostad. Du som är 80 år eller äldre kan ha rätt till denna service. För att få sådan extra service krävs att alla i hushållet är berättigade till detta. Om PostNord vill införa postboxar i ditt område kommer du att få information från oss hur du går tillväga för att ansöka om att fortsatt få utdelning till din brevlåda ifall du har rätt till det.