!

Med anledning av coronaviruset har vi valt att göra vissa åtgärder för att försöka minska smittspridningen. Det innebär en del förändringar i arbetet mot dig som hyresgäst. Vi kommer enbart att hantera akuta ärenden inne i lägenheterna och har ställt in Öppet hus tills vidare. Nya arbetsrutiner till följd av coronaviruset

!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Nya arbetsrutiner till följd av Coronaviruset

Med anledning av coronaviruset har vi valt att göra vissa åtgärder för att försöka minska smittspridningen. Det innebär en del förändringar i arbetet mot dig som hyresgäst. Vi kommer enbart att hantera akuta ärenden inne i lägenheterna tills vidare. Vi ber om översyn om vi inte har svar på alla dina frågor. Situationen är ny för oss alla och vi kommer att få bedöma händelser och vidta åtgärder allt eftersom. Vi kommer att fortlöpande följa utvecklingen av coronaviruset och hålla dig uppdaterad om vad som gäller här på webbplatsen. 

Med akuta ärenden menar vi bland annat:

 • Elfel, till exempel att ett vägguttag lossnat eller om en huvudsäkring går sönder

 • Krossade glasrutor till lägenheter

 • Fönster och dörrar som inte går att stänga

 • Låsfel på ytterdörr 

 • Läckande kranar, ej små läckage   

 • Läckande rörledningar och element 

 • Helt stopp i avloppet

 • Toalettstol ur funktion

 • Fel på värme och ventilation (vi gör en bedömning från fall till fall) 

 • Fel på vitvaror så som kyl, frys, tvättmaskin och hela spisen(ugnen)

Åtgärder i allmänna utrymmen samt utomhus kommer att fortgå som vanligt.

Öppet hus är inställt

Vi följer aktivt händelseutvecklingen av coronaviruset och har tagit beslutet att ställa in Öppet hus på torsdagar (även tisdagar på Förbokontoret i Härryda) tills vidare. Vi gör det här som en förebyggande åtgärd för att undvika allmän smittspridning. Det innebär att vi nu endast tar emot bokade besök på våra kontor och vi följer Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer. Vi ber därför dig som har luftvägsbesvär, feber eller hosta att inte besöka våra Förbokontor. Detta oavsett om du har varit i ett smittdrabbat område eller inte. Du är istället välkommen att göra din serviceanmälan digitalt på Mina Sidor eller ta kontakt med oss via vår kundtjänst på telefon 031-746 50 00. 

Anmäl enbart akuta ärenden

Vi uppskattar om du enbart gör en serviceanmälan för akuta ärenden inne i din lägenhet. Är ditt ärende inte akut ber vi dig vänta med att anmäla detta tills att nya anvisningar kommer från oss. 

Vi ringer dig innan hembesök

Har du ett akut ärende och vi behöver göra ett hembesök hos dig kommer vi att ringa dig innan och ställa några frågor för att avgöra om vi kan genomföra besöket eller ej. 

Vi kommer att fråga dig följande:

 • Känner du eller någon annan som bor i lägenheten sig sjuk?

 • Har du symptom på luftvägsinfektion (såsom hosta, feber, snuva, halsont)? 

Ska du ha visning på din lägenhet inför flytt eller gå på visning?

Det är viktigt att både du som håller i visningen och du som ska gå på visningen är friska. Känner du dig sjuk måste du ställa in för att minska kontakten med andra.

Följ myndigheterna för mer information om coronaviruset

Folkhälsomyndighetens webbplats och på 1177.se kan du följa utvecklingen av coronaviruset.