Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Nu har aktivitetsparken på Säteriet fått sitt namn

Innan sommaren utlyste vi en tävling där allmänheten kunde skicka in förslag på vad den nya aktivitetsparken på Säteriet ska heta. Under aktivitetsdagen ”Vi möts i Mölnlycke” avslöjades namnet.

Förbos VD Peter Granstedt läste upp motiveringen till namnet.

- Vinnarbidraget står för en plats där fantasin får bestämma vad som händer. Där alla som vill kan skapa eller berätta sin historia. Namnet är både lekfullt, spännande och skapar nyfikenhet. Därför har parken fått namnet Sagoparken.

Nadia, som bor på Råda Portar inte långt från parken, var den som skickat in det vinnande förslaget.

Förbos vd Peter Granstedt avslöjade namnet på aktivitetsparken under dagen "Vi möts i Mölnlycke 25 augusti.

Hitta hit
Parken vid Aspgården på Säteriet i Mölnlycke

Parken ligger på ca 10 minuters promenadavstånd från Mölnlycke centrum. Det finns begränsat med parkeringsplatser i området, så parkera gärna i centrum eller vid Råda kyrka. Eller ta bussen (Grön Express eller 605 till hållplats Platåvägen eller Björkgården). 

Förbos aktivitetsparker
2016 fyllde Förbo 50 år och som en del i att fira detta kommer vi fram till 2020 bygga aktivitetsparker i våra fyra ägarkommuner; Härryda, Mölndal, Lerum och Kungälv.

Först ut är Sagoparken på Säteriet i Mölnlycke och parken i Björkås, Ytterby.

I dialog med kommunerna, boende, skolor, föreningar m.fl kommer vi tillsammans ta fram hur parken kan se ut och vad den ska innehålla. Målsättningen är att skapa en mötesplats för alla, oavsett ålder och ursprung. Vi vill bygga en aktivitetspark som sträcker sig från lekplats och lärmiljö till inkluderande mötesplats och utflyktsmål.