Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Johannes Wågsjö har under sommaren arbetat i Kungälv

Sommarjobbet som gav bred erfarenhet 

Förbo har under sommaren erbjudit flera former av sommarjobb. Johannes Wågsjö är en av dem som under ett par veckor arbetat i förvaltningen. Det är hans andra sommar på Förbo. Förra året var han med sommarjobbsbussen och i år arbetade han med förbovärdarna i Kungälv. Nu har han lite ledigt innan utbildningen till fastighetsförvaltare på Newton fortsätter. Vi hann byta några ord med honom innan han slutade.

Vad är det som lockat dig till fastighetsbranschen?
- Tanken på att äga något och hyra ut det är lockande för mig. Egentligen bestämde jag mig bara en dag för några år sedan att det var i den här branschen jag skulle ha mitt yrkesliv. 

Vad har du fått göra?
- Diverse fastighetsskötsel. Så som serviceärenden för hyresgäster, röja undan skräp, informera hyresgäster, ronderingar och små snickerier. 

Vad har varit mest intressant?
- Att se hur det dagliga livet för bovärdar kan se ut och att prata med mina mer erfarna kollegor. De har lärt mig väldigt mycket om bland annat hyresjuridik.
 
Varför har just det intresserat dig?
- För det är det jag vill jobba med i framtiden.
 
Är det någon del som inte är så spännande? Vad i så fall?
- Det är mycket nytt för mig hela tiden och det är kul men att fylla släp med skräp och slänga det i en container är kanske inte så spännande. 

Är detta ditt första sommarjobb?
- Nej. 

Vilket var ditt första sommarjobb?
- Det var hos en el-grossist under min gymnasietid. 

Hur hittade du det här sommarjobbet på Förbo?
- Förbo har jag känt till hela mitt liv och jag hittade jobbet på er hemsida. 

Vad var det som lockade dig?
- Jag ville bredda min erfarenhet inom fastighetsbranschen. 

Har du trivts bra?
- Ja, det är en härligt inkluderande anda i företaget och speciellt på Kungälvskontoret. 

Skulle du rekommendera någon att söka sig till Förbo för sommarjobb?
-  Ja 

Vad är det särskilt du skulle lyfta fram då?
- Att det är ett schysst företag som ger dig arbetsuppgifter efter den kompetensnivån du har.
 

Förbo har i år haft några olika former av sommarjobb. Inom både administrationen och förvaltningen har sommarvikarier stöttat verksamheten under ordinarie personals semestrar. Dessutom har vi för tredje året haft en sommarjobbsbuss där 27 ungdomar i åldern 17-23 år arbetat tillsammans med att städa i förråd och källare, plocka skräp, sopa, tvätta eller röja ute.
 
- Både för oss på Förbo och för hela branschen är det ett bra sätt att visa upp vad vi gör och hur det kan vara att arbeta inom fastighetsbranschen, berättar Marie Keidser von Heijne chef för HR/kommunikation/marknad. Det finns väldigt många olika yrkesroller och arbetsuppgifter och genom att sommarjobba hos oss så ges möjligheten att se detta från insidan. Även i år har det varit ett härligt gäng. Vi är så glada för det kanonjobb som de gör och intresset som de visar.