Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Förbo ger fler ungdomar chans till sommarjobb

Förbo välkomnar under tre veckor 38 ungdomar till sommarjobb i bolagets förvaltning. Efter en gemensam introduktion bussas ungdomarna runt till olika bostadsområden för arbeta. Med sommarjobbarna ökar Förbo personalstyrkan med 60 procent och får mycket jobb gjort fort. Att jobba tillsammans är roligt för ungdomarna som också får en möjlighet att lära känna branschen. 

I år gör Förbo en särskild satsning där alla ungdomar arbetar gemensamt på en ort i taget under en heldag. Nästa morgon är det samling på ett nytt ställe. Syftet med detta är att få mer gjort på ett ställe och samtidigt skapa en rolig insats där ungdomar från olika håll arbetar tillsammans och lär känna varandra.

- Vi har idag välkomnat ungdomar från alla våra kommuner och även andra närliggande orter, berättar Krister Lundgren som håller i den här satsningen på Förbo. Det innebär att de inte bara får ett sommarjobb utan också får möjlighet att lära känna nya vänner och ta ansvar för att ta sig till olika platser. Det blir en liten utmaning. Bussen går från centrala Göteborg dit det är lätt för många att ta sig.

Arbetsuppgifterna är varierande och ge en bra inblick i den vardagliga förvaltningen av ett bostadsföretag. Det kan handla om att tvätta utemöbler, rensa i källargångar och städa i områdena.

Introduktion

Teamledarna

Gruppbild

På väg

På Säteriet

På Säteriet

Härryda-Posten intervjuar

Reporter intervjuar på Säteriet

Fika!

På Säteriet

Båten till Marstrand

Gruppbild Marstrand

Marstrand

På plats i Rävlanda

Städar trappor och loftgångar

Redo vid bussen

Jag sommarjobbar hos Förbo