!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Projektledare och utemiljöansvarig Katarina Svangård samlar in barnens idéer på vad en aktivitetspark kan innehålla.

Vi samlar in barnens idéer till en aktivitetspark på Säteriet

I år fyller Förbo 50 år och som en del i att fira detta kommer vi fram till 2020 bygga aktivitetsparker i våra fyra ägarkommuner; Härryda, Mölndal, Lerum och Kungälv. 

Först ut blir en park vid vårt bostadsområde Säteriet i Mölnlycke. Under året kommer vi att arbeta med vad den ska innehålla och hur den ska se ut – i dialog med kommunerna, boende, skolor, föreningar med flera. Målsättningen är att skapa en mötesplats för alla, oavsett ålder och ursprung. Vi vill bygga en aktivitetspark som sträcker sig från lekplats och lärmiljö till inkluderande mötesplats och utflyktsmål.

Som en viktig del i utvecklingen av hur parken kan komma att se ut vill vi samla in idéer och åsikter från dem som kan komma att använda parken. Och först ut är barnen. Barnen på Säteriskolan har fått i uppdrag att rita teckningar på hur man helst av allt vill leka. Den 22 juni bjöd vi in dem till platsen för parken där de fick berätta om sina teckningar och tankar. Studsmatta, spökslott, lekhus, krokodil att klättra i, pool, bollplan, trädkoja, kompisgunga, lian, armgång, hängmatta var några av förslagen som kom in. Idéer lika fantastiska som många!

27 augusti bjuder vi in boende i hela kommunen, oavsett om du bor hos Förbo eller inte, till en kalasdag på Säteriet där alla besökarna får vara med och lämna in förslag på vad man vill att parken ska innehålla. Håll utkik i brevlådan efter vår jubileumstidning med inbjudan. Vi hoppas att vi träffas då!

Förbos VD Peter Granstedt delar ut ballonger till barnen från Säteriskolan.