Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

 

 

Förbo - the story

Ropen skalla – bostäder åt alla!

Förbo bildas en septemberdag 1966 med uppdraget att vara med och skapa en miljon bostäder på tio år. Därmed bidrar vi tillsammans med många andra kommunala bostadsbolag – men redan från starten tänker vi lite annorlunda. Hos oss finns inga enorma höghusområden, och anonyma bostadskomplex saknas. Istället bygger vi i mindre skala, med plats för grannsämja och närhet till naturen. Än idag är två- och trevåningshus vanliga, liksom radhus med egen trädgård. Vilket är nytänkande på åttiotalet – men idag vet vi att trenden att odla där man bor, är här för att stanna.

Länge leve valfriheten!

När vi förhandlar med hyresgästföreningen i början av tjugohundratalet om ett avdrag på hyran, är det för att ge våra hyresgäster större möjlighet att själva bestämma när det är dags att måla om eller tapetsera. Vi kallar det Personliga hem och konceptet utvecklas hela tiden. Idag kan hyresgästen göra en rad tillval, som altan, nytt golv och nya vitvaror i kök och badrum.

Rättvisan ska segra

Att söka bostad kan vara både krångligt och tidskrävande. När det nya poängsystemet för bostadskön på hemsidan införs, blir tillvaron enklare, tydligare och mer rättvis för blivande hyresgäster.

Hållbart såklart

Idag är det en självklarhet att bidra till ett hållbart samhälle, och vi bygger vårt första passivhus redan 2005. Vi energieffektiviserar befintliga bostäder, håller oss uppdaterade inom ny teknik och har mod att testa nya lösningar.

Examen i hyresgästkunskap

För att få bli Förbovärd behövs både social kompetens och praktiska kunskaper. Ett sätt att lära sig det mesta inom service är att gå förbovärdskolan, som snart varit igång i tio år. Dialogen och kommunikationen med våra hyresgäster är fortsatt viktig för oss. Med förbovärdskontor i alla våra områden är förbovärden ofta hyresgästens närmaste kontakt, och har mandat att fatta många av de dagliga besluten.

Jubileumsår

2016 firade vi femtio år med kalasdagar för hyresgästerna, ny affärsplan och nya aktivitetsparker. Vi ökar takten inom nyproduktion och underhåll, lägger upp en tydlig hållbarhetsstrategi och stärker erbjudandet. Allt för att fortsätta utveckla hyresrätten genom att tilltala kunder, ägare, personal och entreprenörer. Idag och imorgon.