Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Lindomeprojektet

En satsning för ökad trivsel och trygghet och ett sätt att bredda nätverket inom Mölndals stad. Lindomeprojektet är en viktig mötesplats för Förbo. 

Projektet går ut på att öka trygghet, trivsel, delaktighet och sysselsättning genom samverkan med alla som bor i Lindome. Inom projektet arbetar man bland annat med demokratifrågor, arrangemang, generationsmöten, läxhjälp, miljöfrågor och workshops i dans, foto och graffiti. 

Förbo har bland annat varit med och sponsrat en näridrottsplats i Lindome, men vi sponsrar också projektet som helhet. Kontakten med de andra inom projektet är mycket viktig. Mölndals stad, polisen, den lokala hyresgästföreningen och representanter från skolan, både ungdomar och vuxna är delaktiga för att skapa ett bättre Lindome. 

I området har det bland annat gjorts trygghetsvandringar för att uppmärksamma otrygga miljöer, anordnats alkoholinformation till tonårsföräldrar samt andra arrangemang med mål att öka trivseln för de boende i Lindome, som konserter, idrottsevenemang och andra aktiviteter.

Se en film om Lindomeprojektet här