!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Vem får bostaden? 

Varje dag du är registrerad eller bor hos oss får du en poäng. Om fler är intresserade av samma bostad, får den med flest poäng första chansen att tacka ja.
Enkelt, smidigt och rättvist! 

För att kunna få bostad hos Förbo vill vi:

  • att du ska ha fyllt 18 år

  • att du inte ska ha några förfallna skulder till oss eller till någon annan 

  • att du inte har tidigare ordningsproblem i boendet 

  • att du tar del av och respekterar de regler vi har för trivsel i boende

Alla våra bostäder hyrs ut via vårt uthyrningssystem på vår hemsida. Vissa bostäder är avsedda för speciella målgrupper till exempel personer över 55 år. 

Har du inte hört av oss inom 14 dagar från sista dagen för intresseanmälan har bostaden du sökt gått till annan sökande.

Erbjudande till dem med flest poäng
En ledig bostad annonseras på vår hemsida i fyra dagar och under den tiden kan du söka bostaden genom att skicka in en intresseanmälan. Därefter skickas erbjudande ut till en eller flera personer som får gå och titta på bostaden. Huvudregeln är att den eller dem med mest poäng får erbjudande. 

Erbjudandet, som skickas via e-post eller brev beroende på vad du valt, innehåller den information du behöver inklusive kontaktuppgifter till den som visar bostaden (normalt sett är det den avflyttande hyresgästen). 

Observera att flera personer blir erbjudna att titta på bostaden. 

Svara alltid på erbjudande
Om du fått erbjudande om en bostad, titta på den innan du svarar. Efter att du tittat på bostaden går du in och registrerar ditt svar, ja eller nej.

Ja tack: När du tackat ja till en bostad som du har tittat på får du besked inom 10 dagar efter sista svarsdatum.

Nej tack: Du kan tacka nej till maximalt tre erbjudanden. Därefter spärras din möjlighet att söka bostad under tre månader. Därför är det viktigt att bostäderna du söker passar dina behov. 

Inget svar: Om du inte svarar på ett erbjudande spärras din möjlighet att söka bostad.

Kontakta oss för att häva eventuella spärrar.

Förturer
På Förbo arbetar vi inte med förturer av något slag, varken av medicinsk eller social karaktär. Dessa ärenden handläggs inom respektive kommun och vi tillhandahåller bostäder direkt till kommunerna för att möta deras behov av bostäder.