!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Vem får bostaden? 

Varje dag du är registrerad eller bor hos oss får du en poäng. Om fler är intresserade av samma bostad, får den med flest poäng första chansen att tacka ja.
Enkelt, smidigt och rättvist! 

För att kunna få bostad hos Förbo vill vi:

  • att du ska ha fyllt 18 år

  • att du inte ska ha några förfallna skulder till oss eller till någon annan 

  • att du inte har tidigare ordningsproblem i boendet 

  • att du tar del av och respekterar de regler vi har för trivsel i boende

Alla våra bostäder hyrs ut via vårt uthyrningssystem på vår hemsida. Vissa bostäder är avsedda för speciella målgrupper som till exempel personer över 55 år. 

Har du inte hört av oss inom 14 dagar från sista dagen för intresseanmälan har bostaden du sökt gått till annan sökande.

Erbjudande till dem med flest poäng

Erbjudandet, som skickas via e-post eller brev beroende på vad du har för kontaktsätt, innehåller den informationen du behöver inklusive kontaktuppgifter till den som visar bostaden. Det kan både vara den avflyttande hyresgästen eller Förbo som visar lägenheten. Observera att flera personer blir erbjudna att titta på bostaden.

Svara alltid på ditt erbjudande

Om du har blivit erbjuden en lägenhet vill vi att du går på visningen innan du svarar på ditt erbjudande. Du loggar in på Mina Sidor för att tacka Ja eller Nej till erbjudandet. Om du inte har tillgång till dator går det bra att ringa till oss så hjälper vi dig. 

Svar Ja: När du har tackat Ja till en bostad som du har tittat på får du besked inom 10 dagar efter sista svarsdatum. Vi kontaktar den personen som är först i kön med att ha svarat Ja. Samtidigt tas en kreditupplysning för att se så det inte finns några betalningsanmärkningar eller skulder.

Svar Nej:  Du kan tacka nej till maximalt tre erbjudanden. Därefter spärras din möjlighet att söka bostad under tre månader. Därför är det viktigt att bostäderna du söker passar dina behov. 

Ej svar/Inget svar: Om du inte svarar på erbjudandet innan sista svarsdatumet kommer du automatiskt bli spärrad från att söka lägenheter under tre månader. När tre månader har passerat är du välkommen att kontakta oss för att häva spärren.

Förturer

På Förbo arbetar vi inte med förturer av något slag, varken av medicinsk eller social karaktär. Dessa ärenden handläggs inom respektive kommun och vi tillhandahåller bostäder direkt till kommunerna för att möta deras behov av bostäder.