!

Vi befinner oss i en unik situation med coronavirusets utbredning. Vi har vidtagit flera förebyggande åtgärder för att försöka minska smittspridningen. Det innebär en del förändringar i arbetet mot dig som hyresgäst.Vi kommer bland annat enbart hantera akuta ärenden inne i lägenheterna och har ställt in Öppet hus tills vidare. Nya arbetsrutiner till följd av coronaviruset

!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Lägesrapport Råda torg

Maj 2013
Det första spadtaget gick av stapeln den 21 maj. Några veckor innan togs träd ner och området hägnades in. Kommunstyrelsens ordförande Annette Eiserman-Wikström grävde med grävskopa den första gropen. Kaffe och tårta bjöds till alla inbjudna och till dem som gick förbi.

Marken började förberedas redan dagen efter första spadtaget.
Pålningsarbetena satte igång det gick smidigt och något snabbare än beräknat att genomföra. En del oväsen så klart, men arbetena låg nere medan skolavslutningarna pågick.

Byggskylten i form av en vepa är på plats så alla som passerar torget kan se skisser på huset och en planlösning på en av lägenheterna.

Februari 2014
Alla ytterväggar är nu på plats och fönstren är insatta. Nu pågår resning och gipsning av väggar inomhus.

Uthyrningen pågår som bäst och de flesta lägenheterna är bokade genom kommunens kö. De som inte bokats eller blir återbud på kommer att läggas ut som vanligt på Förbos hemsida.

Oktober 2014
Huset har vuxit färdigt och det ser fint ut. De gröna balkongerna i tre olika nyanser ger en positiv känsla för huset.

Alla hyresgäster har fått se sina lägenheter och även fått bokat när de vill flytta in.

Arbetena med utemiljön pågår som bäst och det blir fina planteringslådor med växter av olika slag. Runt huset blir det en del slingerväxter som ger grönska. Sedumtaken har tagit sig väldigt bra och ger också ett mjukare och varmare intryck.

Tidplan (preliminär) 

V 25-27 markarbeten, förberedelser inför gjutning bottenplatta
V 28-31 byggsemester
V 32-36 gjuts bottenplattan
V 41- 3 2014 väggar och stommar på plats
V 3-7 fasadarbeten
V 4-9 takarbeten
V 8-17 inneväggar på plats

Se huset växa fram

April 2014

December 2013

November 2013

Oktober 2013

September 2013

Augusti 2013