!

Nu ska Mina sidor fungera igen som vanligt efter uppgraderingen. För att appen ska fungera behöver du uppdatera den. Appen finns gratis i App store eller Google Play.

!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Framtidens Hulan - utveckling tillsammans

Ett stort tack till alla hyresgäster som hade möjlighet att komma till Hulanskolans matsal i slutet av november. Vi var över 70 personer som samlades för att prata om framtidens Hulan. På den här sidan kommer vi att fylla på med information så fort vi vet något mer om vad som kommer hända.

Området Hulan är 45 år nu och i behov av upprustning när det gäller till exempel fasader, tak och mycket annat. Det är sådant som vi förbereder och planerar för. Samtidigt har Förbo, ända sedan bolaget startade, ett mycket tydligt uppdrag om att bygga fler bostäder. Vi ser att det skulle finnas möjlighet att bygga i nära anslutning till Hulan. Det är ett mycket uppskattat bostadsområde med bra service, goda kommunikationer och närhet till naturen.

På mötet i november pratade vi också om vad en kommande renovering kan innebära för dig som bor i området. En stor renovering kan vara påfrestande men vi på Förbo har mycket erfarenhet av liknande arbeten i andra områden. Även om Förbo står för en stor del av kostnaden för ett underhåll så finns det delar som innebär att hyran höjs.

Tidigt skede
Nu är alla planer fortfarande i ett mycket tidigt skede och syftet med mötet var dels för att berätta om hur vi tänker och planerar, dels att vi på Förbo skulle få möjlighet att fånga kunskap om området från er som bor där. Därför gjorde vi ett grupparbete där vi tittade på sådant som är både bra och dåligt, sådant som man gärna vill bevara och sådant man gärna vill ändra på. Vi delade upp oss i mindre grupper och arbetade tillsammans för att på kartor visa vad som fungerar och inte. Här kan du läsa alla åsikter och förslag som vi fick in >>

Vad händer nu?
Allt det spännande material som vi fått med oss kommer vi nu att sortera och utvärdera så att vi kan ge en arkitekt i uppdrag att ta fram förslag på hur vi ska utveckla området. Vi räknar med att ha något klart att presentera först i mars nästa år. Läs mer om projektets olika steg här. >>

Du kan alltid höra av dig med tankar genom att lägga ett meddelande i brevlådan som vi satt upp utanför gemensamhetslokalen, eller skicka till vår digitala brevlåda .