Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Renoveringen i området

Det är många olika delar som görs i renoveringen. Nedan kan du i stora drag läsa om åtgärderna. Du som hyresgäst kommer att få mer information av vår ombyggnadssamordnare inför starten av varje hus.

Förutom att husen kommer att få ny fasad och nytt tak kommer vi att göra en del invändiga åtgärder

Badrum

I badrummen kommer vi att byta stammarna och i samband med det kommer vi att tillgänglighetsanpassa utrymmet

Detta ska vi göra:

  • Helkakaklade väggar och golv

  • Vi byter ut badkaren mot nya duschväggar bland annat i vattenbesparingssyfte

  • Ny WC-stol, handfat och nya blandare

  • Nytt spegelskåp med eluttag

  • Förberedelse för tvättmaskin och torktumlare där det får plats

  • I vissa badrum kommer vi att minska fönstret i badrummen.

Tvårörssystem och elementbyte

I ett tvårörssystem är elementen parallellkopplade vilket gör att alla element har samma medeltemperatur och värmen kan lättare anpassas till de olika rummen.
I enrörssystemet som idag finns i Lindome C är elementen seriekopplade vilket gör att det sista elementet i seriekopplingen tappar viss värme.

Nytt ventilationssystem – FTX

FTX är ett ventilationssystem där man återanvänder värmen i systemet. Det nya ventilationssystemet styr frånluft och tilluft genom ett aggregat på taket. Tilluft kommer in i sovrum och vardagsrum och sugs ut i badrum och kök.
Det blir en ny fläkt i köket. Kostnaden för elen i det stora aggregatet på taket hamnar på fastigheten, inte lägenheten, vilket innebär att Förbo betalar för den elen.
FTX tillsammans med tvårörssystemet och nya fönster kommer att ge ett mycket bättre inomhusklimat! I och med att det är ett nytt ventilationssystem kan man ibland uppleva ljud man inte är van vid.

Ny el 

Alla elledningar kommer att dras om och ett nytt elskåp med automatsäkringar och jordfelsbrytare kommer att installeras istället för det gamla proppskåpet. Alla nya uttag kommer att vara jordade, helt enligt dagens standard.

När ska huset jag bor i renoveras?

Förbo startar alltid med ett hus för att sedan tillsammans med hyresgäster och entreprenörer utvärdera hur det har gått och om det till exempel behöver ändras eller läggas till något. Just nu renoveras Dotegården 4-6 och när vi vet vilket hus som står på tur kommer vi att förmedla det.

Fönster- och dörrbyte

Vi kommer att byta fönster och dörrar i din lägenhet och det kommer att ingår persienner. Vi kommer att installera en säkerhetsdörr Lena måste dubbelkolla!.

Kan jag bo kvar?

I de flesta fall arbetar Förbo med kvarboende hyresgäster under renoveringen men i det första huset har vi valt att evakuera hyresgästerna trapphusvis. När det huset är klart kommer vi att utvärdera det arbetssättet och bestämma hur vi ska göra i framtiden.

Hur stor blir hyreshöjningen?

Hyreshöjningen förhandlas alltid med Hyresgästföreningen. 

Hur informerar Förbo?

All information kommer Förbo att:

  • sätta upp i skyltfönstret i projektlokalen på Almåsgången

  • lägga upp på hemsidan www.förbo.se/lindome

  • skicka ut via Mina sidor