Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

på gång i DITT OMRÅDE

Härryda

Hindås

Hindås stationsväg 19-33

 • De fyra sista badrummen renoveras och arbetet beräknas vara klart innan jul.

Landvetter

Landvetter centrum

 • I Landvetter centrum bygger vi det nya kvarteret Landevi gårdar. Arbetet kan komma att påverka dig som hyresgäst då det är en byggarbetsplats med ljud och mer tung trafik i omlopp. Under byggtiden påverkas gårdsmiljön intill nuvarande hus på Brattåsvägen av etablering av byggbodar och tillfälliga sopcontainrar. Under arbetet kan det bli sporadiska gatuavstängningar på grund av kommunens arbeten med gator och ledningar i området. När kvarteret sedan är klart blir det en ny gårdsmiljö med nya parkeringar och planteringar. Det kommer även bli ny och fräsch sopsortering med fler fraktioner.

Stommen

 • Renoveringen av Stommen fortsätter. I februari startade vi renoveringen med de sista två husen och vi beräknar vara klara till sommaren 2021.   

Mölnlycke

Lindkullen hus

Videvägen

 • Vi har startat fasadmålning och arbetet kommer att pågå i två år. Hälften av området har blivit målat i år och andra hälften ska målas under 2021.   

Säteriet  

 • Säteriet i ny kostym: Arbetet på Aspgården fortsätter med utemiljö och beräknas bli klart i november. Fyra hus på Björkgården blev klara i juni, vi kommer inte att starta upp några nya badrumsarbeten för tillfället utan väntar ut pandemin innan vi återupptar sådana arbeten igen. Vi har startat utvändiga arbeten på de tre sista husen och byter fönster, balkongdörrar och säkerhetsdörrar. Husen beräknas vara klara sommaren 2021.  

 • Det kommer att bli en ny gårdsmiljö norr om Tallgården i anslutning mot de nya husen och gångvägar mellan nedergårdarna. 

Mölndal

Balltorp

Ålegårdsgatan 368–382 och 388–424 

 • Det pågår arbete med loftgångsfronterna och tak över trapp.    

Lindome

Lindome centrum

 • Planering för en större fasadrenovering är påbörjad. Under hösten kommer vi att försätta att göra utredningar på vad som behöver göras i lägenheterna och området. Underhållsarbetet startar igång på plats under 2021. Vi informerar löpande dem som berörs.
  Samtidigt för vi en nära dialog med de boende och utvecklar en ny aktivitetspark i området.  

Fågelsten

 • Utvändig målning av alla fasader pågår, hälften av området har blivit målat i år och andra hälften kommer att målas 2021.   

Lerum

Bentzels väg, Hulan

 • Under 2020-2021 rustar vi upp utemiljön runt bostadshusen. Vi kommer att göra om entréerna. Cykelställ, bänkar och klätterväxter kommer att pryda framsidan av husen.    

Kungälv

Marstrand

Bohusgatan 9

 • Arbetet med en större renovering pågår. Underhållsarbetet avser tak, fasader, fönster samt invändig renovering med badrum, kök, stammar med mera. 

Ytterby

Björkås

 • Arbetet med aktivitetsparken är däremot pausad ett tag framöver. Eftersom ingen kan förutspå vidden av coronapandemin behöver vi pausa vissa projekt för att kunna göra klart andra under rådande omständigheter. Aktivitetsparken ska byggas men vi kan i dagsläget inte säga när den kommer att stå klar.

Kongahälla Torpe Gränd/Vendergatan 14

 • En skylt med regler för boule kommer att monteras vid boulebanan. Vill du låna bouleklot kan du gå in på restaurang Que Rico!, de har våra bouleklot till utlåning.  

Ytterby centrum

 • Renoveringen av Förbokontoret är klart och dina Förbovärdar har flyttat tillbaka till Skolvägen 5.