Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

projekt Vallen, frågor & svar

Här kommer vi löpande att sammanställa frågor och svar vi får inför de kommande arbetena på Lingonvägen.

Förbo har gjort flera utredningar och nedan förklarar vi de nödvändiga åtgärderna:

Badrum

Utredningarna visar att stammarna i badrummen måste bytas.
Badrummen kommer att tillgänglighetsanpassas i samband med stambytet och i vissa lägenheter kommer fönstren att flyttas några centimeter för att aggregatet på utsidan ska få plats. Vi kommer att visa skisser på de nya badrummen.

Förbo har en basstandard som används vid renoveringar av badrum. Det innebär att badrummen får helkaklade väggar och klinker på golven. Nya duschväggar, ny toastol, nytt handfat och nytt spegelskåp med eluttag kommer att monteras. Vi kommer att förbereda för tvättmaskin och torktumlare i de badrum där det får plats.

Förbo ska byta element och byta till tvårörssystem. Vad är tvårörssystem?

I ett tvårörssystem är elementen parallellkopplade vilket gör att alla element har samma medeltemperatur och värmen kan lättare anpassas till de olika rummen.
I ett enrörssystem är elementen seriekopplade vilket gör att det sista elementet i seriekopplingen tappar viss värme.

Förbo ska byta ventilationssystem till FTX. Vad är det?

FTX är ett ventilationssystem där man återanvänder värmen i systemet. Det nya ventilationssystemet styr frånluft och tilluft genom ett aggregat på taket. Tilluft kommer in i sovrum och vardagsrum och sugs ut i badrum och kök.
Vi ska installera en ny fläkt i köket som kommer att vara kopplad till FTX-systemet.
FTX tillsammans med tvårörssystemet kommer att ge ett mycket bättre inomhusklimat!
I och med att det är ett nytt ventilationssystem kan man ibland uppleva ljud man inte är van vid.

Förbo ska installera ny el, vad innebär det?

Alla elledningar kommer att dras om och ett nytt elskåp med automatsäkringar och jordfelsbrytare kommer att installeras istället för det gamla proppskåpet. Alla nya uttag kommer att vara jordade, helt enligt dagens standard. Du kommer att få ett extra uttag i köket och vi installerar ett eluttag på din balkong/altan på baksidan.

Kan man bo kvar under renoveringen?

I de flesta stora renoveringar jobbar Förbo med kvarboende hyresgäster. Lena, ombyggnadssamordnare, kommer att ha en dialog med alla hyresgäster inför starten av varje hus för att se om någon har speciella behov och behöver tillfälligt boende under tiden, tex om någon jobbar natt, har djur eller av annan anledning inte kan bo kvar under renoveringen.

Toalett- och duschmöjligheter under renoveringen

Du kommer att få en Skogstoa medan renoveringen pågår. Det är en portabel toalett där man istället för att som vanligt spola med vatten spolar med flis. Entreprenörerna ansvarar för att byta den med jämna mellanrum.

Det kommer att finnas tillfälliga dusch- och toalettbodar på gården. Du kommer att få mer information om var och hur de används när vi närmar oss starten för renoveringen av din lägenhet.

När ska huset jag bor i renoveras?

När vi vet vilken entreprenör som ska utföra arbetet kommer vi att få en tidplan och så fort vi har fått den kommer vi att dela den med dig som bor i området.

Hur informerar ni?

år ombyggnadssamordnare kommer att prata med var och en innan vi startar arbetet i din lägenhet. Information som rör arbetet i just din lägenhet kommer du att få i din brevlåda.

Generell information kommer Förbo att skicka ut via Mina sidor. Vi uppdaterar denna sida med frågor och svar efterhand.

Frågor? 

Har du frågor om renoveringen är du välkommen att kontakta ombyggnadssamordnare Lena på Förbo. Fråga hellre en gång för mycket än en gång för lite och har hon inte svaret direkt återkommer hon. Du når Lena antingen via telefon 031-746 50 76 eller mejl .