Gå direkt till innehåll

Bästa renoveringsprojekt 2019

För femte året i rad lyfte Sveriges Allmännytta (tidigare SABO) fram årets bästa renoveringsprojekt. Priset gick i år till vårt arbete med nedergårdan på Säteriet i Mölnlycke.

Juryns motivering

”Med välbeprövade metoder anpassade till projektet har området i god förvaltningsanda genomgått en varsam renovering. Området har nått nya höjder genom bevarande av de arkitektoniska värdena, kloka materialval och skapande av attraktiva utemiljöer. Fastighetsägaren har utgått från de boendes behov och i kombination med estetik fokuserat på effektiv förvaltning. Ett framgångsrikt projekt som kan inspirera många.”

– Vi är jätteglada och stolta, säger Peter Granstedt, vd på Förbo. Priset är ett fint erkännande för ett långsiktigt arbete där många bidragit. Säteriet är ett projekt som omfattar mycket av det som vi på Förbo står för; att utveckla hyresrätten på ett hållbart sätt och skapa bra bostadsområden tillsammans med våra hyresgäster.

Läs hela pressmeddelandet här.

Om tävlingen "Sveriges bästa renoveringsprojekt"

Bransch- och intresseorganisationen Sveriges Allmännytta (tidigare SABO), vill uppmärksamma och sprida kunskap om framgångsrika och innovativa renoveringsprojekt. Därför anordnar de årligen en tävling med syftet att hitta goda exempel på renovering.

Tävlingen ”Bästa Renoveringsprojekt” vänder sig till alla byggherrar i Sverige som vill dela med sig av sina erfarenheter från sitt bästa renoveringsprojekt. Tävlande projekt ska vara genomförda mellan åren 2015 och 2019.