Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Modern ventilation 

Husen på Säteriet byggdes med frånluftsfläktar på taken. I köket finns det ingen spisfläkt som leder bort matos vid matlagning. Detta har visat sig vara ett problem då matos sprider sig i hela lägenheten. En del hyresgäster upplever att det är dragit vid t ex fönster. I Förbos Nöjd kund-undersökningar har uttryckts tydliga önskemål om en lösning på problemet.

Förbo har därför tagit fram ett system med modern ventilation som innebär att alla hyresgäster själva kan påverka flödet av luft i lägenheten. Det går inte idag. Med ett nytt ventilationssystem minskar drag från fönster och dörrar, man minskar matos vid matlagning och inomhusmiljön blir bättre.

För att kunna genomföra denna standardhöjande åtgärd krävs samtliga hyresgästers medgivande.

Systemet innebär att fläktar monteras på taket och att alla lägenheter utrustas med en fläkt med snygg design som installeras ovanför spisen. Varje hyresgäst kan själv reglera fläkten, vilket gör att man kan anpassa effekten efter behov. Det i sin tur ger mindre matos när du lagar mat och bättre inomhusklimat.

Läs gärna detta informationsblad om hur ventilationen fungerar.