!

Vi befinner oss i en unik situation med coronavirusets utbredning. Vi har vidtagit flera förebyggande åtgärder för att försöka minska smittspridningen. Det innebär en del förändringar i arbetet mot dig som hyresgäst.Vi kommer bland annat enbart hantera akuta ärenden inne i lägenheterna och har ställt in Öppet hus tills vidare. Nya arbetsrutiner till följd av coronaviruset

!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Helgopriset 2013

Renoveringen av Säteriet valdes 2013 ut av Statens Fastighetsverk som ett av fem nominerade projekt för det stora arkiteturpriset Helgopriset som delas ut vart femte år. 

Så här skriver Statens Fastighetsverk på sin hemsida;

Bostadsområde Säteriet Mölnlycke, Härryda

En välbekant typ av bostadsområde från miljonprogrammet har renoverats med enbegränsad budget och i nära samarbete med hyresgästerna. Renoveringen tar till vara områdets grundläggande kvaliteter och robusta ordning. Gamla betongelement med frilagd ballast har rengjorts och lyfts fram genom ett kontrasterande spel med nya material. En ny indelning av marken med uteplatser närmast husen har utvecklat utemiljön.

Byggår: 1968-1972 (Råda bostadsområde)
Arkitekt: Göteborgs Förorters Arkitektkontor
Tillägg/ombyggnad År: 2009-2013
Arkitekt: Anders Eloff, Petter Lodmark och Nisse Hassellöf, QPG Arkitektur AB
Byggherre: Förbo AB

Säteriet nomineras till Helgopriset 2013 för en renovering som med små medel visar på och utvecklar kvaliteter i ett miljonprogramsområde.