Gå direkt till innehåll

Sjösten, brons, glas och teak

Sjösten är ett slitstarkt material som står sig långt in i framtiden, varför fasaderna i huvudsak behålls. För att sjöstenen i högre grad ska komma till sin rätt förstärker vi med partier i teak och brons. Detta ska skapa större kontrast och variation och göra sjöstenen mer levande.

Teak är ett träslag som ger värme och lyster åt husen. Det har hög beständighet och åldras på ett fint sätt. Teaken kommer igen i skivor i högtryckslaminat med teakmönster. Även detta material har lång livslängd och förändras inte av naturens krafter och kommer att användas på dörrar och altanfronter.

Även brons ger en varm lyster, varför vi valt att använda bronstonad aluminium. Aluminiumet i sig är ett starkt material med lång hållbarhet. Det återkommer i bärverk för balkonger och räcken.

För att göra balkongerna ljusare använder vi glasskivor. Sjöstenen återkommer genom att vi trycker sjöstens-mönster på glasskivorna som placeras på balkongfronterna.

De pastellfärger som i dag finns på fasadplåtar med mera ersätts med skivmaterial som är ljust inåt gårdarna och mörkt ut mot parkeringar eller omgivningarna.