Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Andrahandsuthyrning

Ibland har man behov av att hyra ut sin lägenhet i andra hand. Vi beviljar uthyrning i andra hand vid studier eller arbete på annan ort (inte pendlingsavstånd) eller vid samboprövning (max ett år) och då kräver vi ett intyg.

Du behöver alltid tillstånd från Förbo om du vill hyra ut din lägenhet i andra hand. Om du inte har tillstånd och ändå hyr ut din lägenhet riskerar du att hyreskontraktet sägs upp och du tvingas flytta från lägenheten.

Tänk på att en andrahandshyresgäst inte har någon laglig rätt att få överta lägenheten, även om kontraktsinnehavaren säger upp sitt hyreskontrakt. 

Tänk också på att det är du som kontraktsinnehavare som är ansvarig för lägenheten hur den sköts under andra-handsuthyrningen och att hyran betalas.

Så här söker du tillstånd för andrahandsuthyrning

Ladda ner och fyll i blanketten "Ansökan om andrahandsuthyrning" som du hittar på denna sida och skicka in den till oss, Förbo AB, Box 161, 435 24 Mölnlycke. Se till att fylla i alla uppgifterna korrekt från början, så undviker vi att processen tar längre tid än nödvändigt.