!

Observera att det nu är två olika inloggningar beroende på vad du önskar göra. Sök ledigt är för dig som vill söka bostad/parkering, se dina köpoäng eller registrera dig i vår kö. Mina sidor är för dig som är hyresgäst. Sök ledigt - här ser du dina poäng och söker bostad

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

hur blir det med poängen?

Som regel tjänar du ett poäng per dag du står i Förbos bostadskö. Men vad gäller om du vill överlåta dina poäng eller om du flyttar? Här reder vi ut hur det funkar.

Dela poäng till hemmavarande barn

Om du bor hos Förbo och står på kontraktet har du möjlighet att ge en del av dina poäng till dina hemmavarande barn. 

  • Ditt barn behöver ha fyllt 16 år, bo hemma och vara skrivet på adressen där du har lägenheten hela tiden. Barnet kan alltså inte ha bott på en annan adress.

  • Poäng räknas från det datum när ditt nuvarande bostadsavtal började gälla.

  • Har ditt barn själv stått i kö så räknas dessa poäng bort från dina innan dina poäng fördelas.

  • För att du ska kunna dela dina poäng till dina barn som bor hemma behöver du som förälder själv ta kontakt med Förbo och berätta att du vill dela dina poäng.

Hur många poäng har jag och var ser jag det?

För att se hur många poäng du har behöver du vara inloggad på Sök ledigt. När du loggat in ser du dina köpoäng om du scrollar ner till "profiler".
 
Varje dag du är registrerad eller bor hos oss får du en poäng. Har du varit registrerad i ett år har du alltså 365 poäng.
 
Du behöver inte uppdatera din profil årligen för att behålla dina poäng.

Vad händer med mina poäng när jag flyttar inom Förbo?

Om du byter bostad och bor kvar hos Förbo nollställs poängen men börjar automatiskt räknas om på nytt från det datum då det nya hyresavtalet börjar gälla. Samma sak gäller även vid direktbyte när du byter bostad med någon annan inom Förbo.

Vad händer med mina poäng när jag flyttar ifrån Förbo?

Lämnar du Förbo och flyttar till en annan hyresvärd eller till en bostadsrätt så nollställs poängen. Du behöver själv logga in på Sök ledigt inom 30 dagar för att börja samla poäng på nytt. Det gör du genom att gå in på  ”köprofiler” och sen klicka på aktivera.

Om det går längre tid än 30 dagar försvinner ditt konto på Sök ledigt och du måste registrera dig i vår bostadskö på nytt.

Kan jag överlåta eller slå ihop mina poäng med någon annan?

Poängen är personliga och du kan inte kan överlåta eller lägga ihop dom med någon annans poäng för att få ett större saldo.

Undantaget är om du bor hos Förbo och står på kontraktet, då kan dina hemmavarande barn tillgodoräkna sig en del av de poäng som du har. Läs mer om detta längst upp på sidan.

När kan jag ställa mig i kö?

Du kan registrera dig från och med att du fyllt 16 år och skriva kontrakt först när du är 18 år. Bor du hos Förbo tillsammans med en förälder får du tillgodoräkna dig en del av dennes poäng.

Här registrerar du dig som sökande.