Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Så söker du p-plats

För att hyra en parkeringsplats hos oss behöver du registrera dig i vår fordonsplatskö. Precis som med bostäder fyller du i vilket område du är intresserad av på Mina sidor under "Bevakningar" och då får du mejl när en plats blir ledig.

Vi har två kategorier av parkeringsplatser

  • P-platser som fördelas efter kötid. I denna kategori erbjuds lediga p-platser till den som har längst kötid. De som bor i området men inte har en p-plats har förtur.

  • P-platser som är lediga nu. I kategorin "Ledigt nu" finns p-platser som är tillgängliga direkt. Parkera inte på platsen innan du har ett avtal.

Maxantalet parkeringsplatser per hushåll

Som hyresgäst hos Förbo kan man hyra max två parkeringsplatser per hushåll. Beroende på antal sökande har du även möjlighet att hyra en tredje plats men i så fall på ett korttidsavtal.

Byta parkeringsplats?

Eftersom vi har kö på majoriteten av våra p-platser kan inte två eller flera hyresgäster byta parkeringar sinsemellan. P-platser måste sägas upp med tre månaders uppsägningstid så alla i området har chans att söka parkeringen, speciellt i ett område där det finns ont om p-platser. Därför kan vi heller inte garantera att man blir tilldelad den parkeringsplatsen man önskar.

Du som inte bor hos Förbo eller bor i ett annat område

Du kan söka våra p-platser även om du inte är hyresgäst hos Förbo eller bor i ett annat område. Då kan vi erbjuda dig korttidsavtal med en månads uppsägningstid. 

Observera att du, enligt mervärdesskattelagen, behöver betala moms och att det innebär 25% högre hyreskostnad än den som anges. Det gäller dig som inte har ett bostadskontrakt eller bor i nära anslutning till bilplatsen.  

Hyra parkering med laddstolpe

I några områden i Lerum, Gråbo, Balltorp och Lindome erbjuder vi parkeringsplatser med egen laddstolpe för dig som har en elbil eller hybridbil. 

När p-platserna med laddstolpe är tillgängliga finns de att söka via Mina sidor precis som våra bostäder, lokaler och andra parkeringsplatser. Här hittar du mer information om vad som gäller för parkering med egen laddstolpe.