Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Sagoparken på Säteriet 

Sagan om Sagoparken på Säteriet

Det var en gång ett bostadsbolag som skulle fylla 50 år och det minsann skulle firas. Alla funderade och funderade och så kom de på det! De skulle bygga skojiga aktivitetsparker i fyra kommuner och alla som bodde där, och strax intill, fick vara med och bestämma.

Förskolebarnen ritade fantasifulla teckningar, odlarna krafsade sig i pannan med räfsan och de som gillade att spexa slog en dubbelvolt. Här skulle kommas på bra idéer! Det viktigaste var att skapa en mötesplats för alla och där leken och lusten fick rum. Och det skulle göras på ett hållbart sätt.

Ekarna i skogen intill fick nytt liv som sittplatser och lekredskap och regnvatten samlades in till vattenleken. Stubbarna blev insektshotell, maskarna byggde nya gångar i odlingslådorna, medan fåglarna hittade favoritplatser runt det magiska sagoträdet.

Alla gav tummen upp – för här fanns ju även plats för de som redan bodde i skogen!

Varje gång du kommer hit hoppas vi att du upptäcker något nytt. Som att hoppa på ett ben, känna igen en ätbar växt, ta plats på scen eller se ett uppträdande. Fika i gräset, hitta en kompis att träna med eller bara göra en utflykt med någon du gillar. Det är nu sagan börjar...

Välkommen till Sagoparken

I parken kan man som barn utforska det fantasifulla Sagoträdet eller blöta ner sig i vattenleken. Det finns möjlighet till odling och en grillplats med utekök och bord där man kan umgås. På scenen finns det utrymme för planerade eller spontana uppträdanden. Dessutom finns det ett utegym framtaget i samarbete med en personlig tränare.

Sagoparken är öppen dygnet runt, året runt för stora som små nyfikna besökare. Varmt välkommen till sagoparken på Säteriet!

Sagoparken på Säteriet i Mölnlycke.

Sagoparken på Säteriet i Mölnlycke.

Stubbarna är numera insektshotell för att främja den biologiska mångfalden i parken.

Personliga tränaren Lina Jonsson har hjälpt oss ta fram ett funktionellt utegym.

Det fantastiska Sagoträdet bjuder in till fantasifulla lekar.

Scenen är öppen för både spontana och bokade uppträdanden.

Här finns utrymme för odling i både lådor och växthus.

Till vattenleken använder vi dagvatten som samlats upp från taken på husen bredvid och går via en akvedukt ner till pumphuset.