Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

uteplats och balkong

I nästan alla av Förbos bostäder har du tillgång till uteplats eller balkong. Vi hoppas att du vill göra det fint ute, kanske med växter och mysiga sittplatser för umgänge. Några saker behöver du ändå tänka på för att din uteplats ska passa bra in i omgivningen. Här hittar du vad du ska tänka på när du inreder din oas utomhus. 

Gör det lätt för oss att underhålla fasaden

Grundregeln när du ska börja utforma din uteplats är att du ska bygga på ett sådant sätt så att vi på Förbo fortsatt kan underhålla och ta hand om fastigheten på ett enkelt sätt. Därför godkänner vi inga utbyggnader med skärmtak eller inglasningar eftersom dessa medför merarbete vid underhåll. Tyvärr är det heller inte tillåtet att sätta upp egen markis. För allas trevnad och för framkomlighet vid underhåll vill vi att du inte använder uteplatsen för förvaring av avfall, trasiga cyklar, bildäck eller annat. Tänk på att eventuella blomlådor ska hänga på insidan av balkongen.

Du ansvarar själv för att underhålla din uteplats

Vid avflyttning gör Förbo alltid en besiktning av uteplats och staket. Kan vi styrka att den avflyttande hyresgästen inte underhållit uteplats eller staket så måste hyresgästen ta bort detta innan flytt. Kan vi inte styrka hur uteplats eller staketet såg ut då den nuvarande hyresgästen flyttade in och något av ovan nämnt är i dåligt skick tar Förbo bort det innan nästa hyresgäst flyttar in. Vill inflyttad hyresgäst sätta upp något gör detta med godkännande från Förbo. Vi på Förbo bekostar inte staketsektioner eller annat virke.

Följ länkarna för mer information om:

Det här gäller för häckar och studsmattor

  • Runt din egen uteplats ska häckarna hållas efter. Kontakta oss om du är osäker hur arbetet ska utföras. Klipp häcken smalare upptill än nertill så blir den tät och fin och det växer mindre ogräs under buskarna.

  • Du som bor i radhus får ställa en studsmatta på din tomt om du har staket runt tomten. Studsmattan får inte ställas på allmän plats. Du ansvarar själv för säkerheten.