Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll
TV och bredband

Tv, bredband och fiber

På Förbo jobbar vi hela tiden för att kunna ge dig som hyresgäst ett brett utbud av tjänster för tv och bredband. Här hittar du vad som gäller för ditt område.

Grundutbud av tv-kanaler

I de flesta av våra fastigheter finns ett grundutbud av tv-kanaler som ingår i hyran. De flesta har ett analogt grundutbud och resten har ett digitalt grundutbud. 

Analogt grundutbud

I de flesta av våra bostäder ingår ett analogt grundutbud av tv-kanaler i hyran. För att kolla på det analoga grundutbudet kopplar du en antennkabel till din tv. Det behövs ingen digital-box eller annan installation. Grundutbudet skiljer sig något åt beroende på var du bor.

Digitalt grundutbud

Förutsatt att din fastighet har ett grundutbud för tv, så har du om du inte har ett analogt grundutbud istället ett digitalt grundutbud. För att kolla på det digitala grundutbudet finns en box i lägenheten som kopplar samman tv:n och fiberanslutningen. Boxen tillhör lägenheten och tas inte med vid flytt. 

Kanalutbud i marknätet

Fri-tv-kanalerna kan du ta emot och titta på utan kostnad via det digitala marknätet. Kanalerna som ingår är SVT1, SVT2, SVT24, SVTB, Kunskapskanalen och TV4. För att ta emot kanalerna behöver du en digital-tv-mottagare om du tittar på tv via en vanlig antenn och har en äldre tv. Har du en nyare tv finns det redan en inbyggd mottagare i tv:n.

Beställa fler tv-kanaler och bredband

Nästan 90 % av Förbos bostäder är anslutna till det öppna stadsnätet. Du har då ett utbud av tjänsteleverantörer att välja mellan och kan själv sätta ihop den mix av tv-tjänster, bredband och telefoni som passar dig. 

Om din bostad inte är ansluten till det öppna stadsnätet kan du beställa fler tv-kanaler och bredband via till exempel ADSL eller mobilt bredband och tv-kanaler via Boxer. 

Beställa fler tv-kanaler via parabol

Förbo tillåter endast paraboler som monteras på benstativ på insidan av balkongen eller uteplatsen, för detta krävs inget tillstånd. Det är alltså inte tillåtet att sätta upp en parabol på vägg eller balkongräcke.

Vad är fiber? 

Informationens ettor och nollor omvandlas till ljuspulser och skickas genom en optisk fiberkabel. Teoretiskt sett är optisk fiber överlägset traditionell koaxialkabel för effektiv informationsöverföring. Hyresgäster som är anslutna till det öppna stadsnätet via fiber, kan få nedladdningshastigheter upp till 1 000 megabit per sekund.

Vad är koaxialkabel (kopparkabel)?

Här skickas informationen via kopparkabel i det existerande kabeltv-nätet. I det öppna stadsnätet via kopparkabel erbjuds idag nedladdningshastigheter på upp till 200 megabit per sekund.