!

Observera att det nu är två olika inloggningar beroende på vad du önskar göra. Sök ledigt är för dig som vill söka bostad/parkering, se dina köpoäng eller registrera dig i vår kö. Mina sidor är för dig som är hyresgäst. Sök ledigt - här ser du dina poäng och söker bostad

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

säteriet växer

Säteriet är ett väldigt attraktivt område med närhet till centrum, natur och bra kommunikationer. Säteriets nya kostym är snart klar och nu tittar vi på hur vi ytterligare ska kunna utveckla området. Det finns goda möjligheter att tillföra fler bostäder i området. 

I flera andra områden har det visat sig vara en lyckad kombination att blanda olika upplåtelseformer med hyresrätter, bostadsrätter och radhus i samma område. Vi tror att det är ett bra koncept även här för att få till ett levande och hållbart Säteriet. Genom att vi låter bostadsutvecklare bygga andra typer av upplåtelseformer finns det också möjlighet för våra hyresgäster som vill äga sitt boende men bo kvar i området att göra så. 

Detaljplanen för ytterligare bostäder på Säteriet

Detaljplanen för området har nu fått laga kraft, se detaljplanen nedan. Innan det kan byggas fler hus i området behöver vi se över och rusta upp Platåvägen. Platåvägen kommer att få en större känsla av att vara en ”kvartersgata” än så som det är idag. Det kommer att bli en ordentlig gångbana, cykelbana, trädplanteringar och övergångsställen kring vägen.

Här kan du se detaljplanen för området.

Befintliga hus möter nya kvarter

Säteriet består av kuperad mark. De nya kvarten kommer att innehålla hus med olika antal våningar. Ett nytt kvarter som byggs kommer ha maximalt tre våningar som direkt angränsar ett av våra hus. De kommer således att vara lika höga. Husen som byggs längre mot Platåsvägen kommer husen att bli högre. Platåsvägen kommer alltså att omgärdas av högre hus som sedan minskar i antal våningar mot gårdarna som redan finns där idag. I detaljplanen har vi även försökt att utforma gårdarna med gavlar (husens kortsidor) mot våra hus. Det gör att insynen inte blir lika påtaglig och en hyresgäst istället möts av att se en annan innergård istället för husfasad i så stor utsträckning som möjligt.

 

Ritning över hur höga de nya husen kommer att bli

Vad händer nu?

Första fasen

I första fasen inför vi tillståndsparkering på befintliga parkeringar. Det innebär att du inte längre har en specifik parkeringsplats utan har möjlighet att parkera på en parkeringsplats någonstans inom Säteriet. Tillståndsparkering införs i november.

Andra fasen

I fas två ska vi projektera Platåvägen och bygga ut den. Vår ambition är att komma igång med det arbetet någon gång under 2023. Platåvägen kommer att kompletteras med ordentlig cykelbana och gångväg samt övergångsställen som kommer att binda samma över- och nedergårdar på ett bra sätt. 

Tredje fasen

I den här fasen börjar vi bygga de nya husen. Det är också då vi inför nya parkeringslösningar. Den här fasen kommer tidigast påbörjas under 2024. Till dess kommer vi ha gjort en beläggningsstudie och sett över parkeringsbehovet i området så att vi har underlag för hur många parkeringar som behövs.