Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

säteriet växer

Säteriet är ett väldigt attraktivt område med närhet till centrum, natur och bra kommunikationer. Säteriets nya kostym är snart klar och nu tittar vi på hur vi ytterligare ska kunna utveckla området. Det finns goda möjligheter att tillföra fler bostäder i området. 

I flera andra områden har det visat sig vara en lyckad kombination att blanda olika upplåtelseformer med hyresrätter, bostadsrätter och radhus i samma område. Vi tror att det är ett bra koncept även här för att få till ett levande och hållbart Säteriet. Genom att vi låter bostadsutvecklare bygga andra typer av upplåtelseformer finns det också möjlighet för våra hyresgäster som vill äga sitt boende men bo kvar i området att göra så. 

Detaljplanen för ytterligare bostäder på Säteriet

Detaljplanen för området har nu fått laga kraft, se detaljplanen nedan. Innan det kan byggas fler hus i området behöver vi se över och rusta upp Platåvägen. Platåvägen kommer att få en större känsla av att vara en ”kvartersgata” än så som det är idag. Det kommer att bli en ordentlig gångbana, cykelbana, trädplanteringar och övergångsställen kring vägen.

Här kan du se detaljplanen för området.

Befintliga hus möter nya kvarter

Säteriet består av kuperad mark. De nya kvarten kommer att innehålla hus med olika antal våningar. Ett nytt kvarter som byggs kommer ha maximalt tre våningar som direkt angränsar ett av våra hus. De kommer således att vara lika höga. Husen som byggs längre mot Platåsvägen kommer husen att bli högre. Platåsvägen kommer alltså att omgärdas av högre hus som sedan minskar i antal våningar mot gårdarna som redan finns där idag. I detaljplanen har vi även försökt att utforma gårdarna med gavlar (husens kortsidor) mot våra hus. Det gör att insynen inte blir lika påtaglig och en hyresgäst istället möts av att se en annan innergård istället för husfasad i så stor utsträckning som möjligt.

 

Ritning över hur höga de nya husen kommer att bli

Vad händer nu?

Under 2024

Under 2024 kommer vi, tillsammans med kommunen, att bygga ut Platåvägen. Platåvägen kommer att kompletteras med ordentlig cykelbana och gångväg samt övergångsställen som kommer att binda samma över- och nedergårdar på ett bra sätt. 

Under 2025

År 2025 kommer arbetet med det första kvarteret att starta. Det är Nordr som bygger de nya kvarteret. Det är mycket arbete som ska göras innan spaden kan sättas i marken och du som boende kommer löpande att få information om hur det går.