!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

När du vill byta lägenhet 

När du har hittat någon att byta din lägenhet med ska du ansöka om direktbyte.

För att få byta din lägenhet mot en annan ska du ha godkända skäl för bytet. Det kan till exempel vara att du behöver en större lägenhet för att du ska få barn eller att du på grund av sjukdom behöver bo på bottenvåningen eller i hus med hiss. För att ansöka om ett byte laddar du ner och skriver ut blanketten här till höger. Fyll i alla uppgifterna om dig och den/de du vill byta med samt ditt skäl till bytet. Vid ett externt direktbyte ska den sökande som inte bor hos Förbo bifoga en kopia på hyresavtalet.

Fyll i alla uppgifter så går det snabbare
Se till att fylla i alla uppgifterna korrekt från början, så undviker man att processen tar längre tid än nödvändigt.

Lämna blanketten antingen till din förbovärd eller skicka den till Förbo AB, Box 161, 435 24 Mölnlycke. Ansökan tar minst två månader att behandla. 

Vi tar sedan kontakt med dig och den du vill göra ett byte med. Vi kommer att ta en kreditupplysning och vi kommer att ta kontakt med hyresvärden hos den som du vill byta med om den personen inte bor hos Förbo. 

Längre tid under sommaren
Under sommarmånaderna har vi tyvärr ingen möjlighet att göra några direktbyten. Det betyder att det kan ta längre tid än två månader för oss att behandla byten som skickas in från mitten av april-augusti.