Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Hållbara Björkås

Vi startade upp arbetet med aktivitetsparken genom dialogmöten, ljusfest och förslagsvisning. När pandemin slog till fick vi pausa arbetet men nu ser aktivitetsparken sitt ljus till sommaren! 

Invigning efter sommaren

Vi räknar med att den nya aktivitetsparken kommer stå klaroch redo för lek i sommar och invigningen kommer atthållas efter sommaren. Juniorfotbollsplanen och hundrastgårdenär också snart klara. Så fort gräset växt till sig där äralla hundar och fotbollsspelare välkomna att inviga dem.På invigningen vill vi fira med pompa och ståt tillsammansmed alla boende i Björkås! Håll utkik efter en inbjudan!Namntävling för aktivitetsparken

Vad tycker du att aktivitetsparken ska heta? 

Vi vill gärna attdu som bor på Björkås hjälper till att döpa parken! Skicka in dina bästa förslag till svar@foerbo.se senast den 31 majoch vad med och tävla om en presentkorg fylld med godsaker! En jury på Förbo kommer att utse vinnaren.

 

Visualisering av den nya aktivitetsparken

Visualisering av den nya aktivitetsparken

Utredningar och arbeten i området

Vi kommer att utföra en del utredningar i Björkås under året för att få en uppfattning om vad vi behöver åtgärda i kommande renovering. Vi kommer bland annat att filma stammar, besiktiga några badrum och kök samt mäta fukt i källare. Vi kommer också att se över betongplattor på balkonger. Behöver vi komma in i din lägenhetkommer du att få separat information om det. Under året kommer tre bergvärmepumpar att installeras på Björkås. Bergvärmepumparna ersätter elpannorna för produktion av varmvatten vilket gör att vi minskar elförbrukningen.

Detaljplan för utveckling av Björkås 

Arbetet med detaljplanen pågår och under hösten kommer detaljplanen att gå ut på granskning. Då har du som boende ytterligare chans att tycka till om detaljplanen. När den läggs ut kommer kommunen att gå ut med information om det. 

Vi planerar att ta ett helhetsgrepp om Björkås och utveckla området på flera sätt. En del av den utvecklingen innebär att vi kommer att renovera debefintliga husen men även tillföra nya bostadshus, både hyresrätter och bostadsrätter. De nya husenska ligga i skogskanten vid vändplatsen längst upp på Hällebergsgatan, samt söder om huvudvägen, där det idag är en lång parkering. Det här är ett arbete som ligger längre fram i tiden och det kommer att pågå i flera år. Utvecklingen ska ske etappvis så att du som bor i området kan leva på som vanligt. I detaljplanen har vi möjliggjort för flera scenarier så att vi inte ska behöva ändra eller göra nya detaljplaner framöver. Det är långtgående planer och vissa projekt ligger många år fram i tiden. 

Håll dig informerad

Du som bor i Björkås kommer att få regelbundna utskick under rubriken Hållbara Björkås under arbetets gång. Kolla gärna att dina kontaktuppgifter är aktuella då vår primära kommunikationskanal är mejl.