Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Hållbara Björkås

Björkås i Kungälv är ett av de områden som vi just nu fokuserar på att utveckla. Under flera år kommer vi i Björkås att arbeta enligt det arbetssätt som vi kallar Områdesutveckling på Förbovis. Vi tar ett samlat grepp om alla delar som behövs för att ett område ska hålla riktigt länge – såväl socialt och ekologiskt som ekonomiskt.

För tillfället håller vi på att ta reda på vad det är i Björkås som behöver göras. När vi utvecklar ett bostadsområde tittar vi på en rad olika punkter för att ta ett helhetsgrepp som genererar ett så bra resultat som möjligt. Detta är några av de saker vi tittar på:

  • Vi utreder det yttre underhållsbehovet av fastigheterna 

  • Vi undersöker om vi behöver göra något inne i lägenheterna

  • Vi tittar på utemiljön och om gårdarna behöver rustas upp

  • Ser över möjligheterna att bygga nya bostäder

  • Ser över gemensamma mötesplatser så som aktivitetsparker

  • Om kommunikationerna till och från området behöver ses över.

Vi utreder alla ovanstående punkter och kommer att informera dig som bor i Björkås när vi har en plan. 

Först ut – aktivitetsparken

En ny aktivitetspark är först ut i arbetsordningen över vad vi ska göra. Under våren 2020 samlade vi ihop önskemål om utformningen av en ny aktivitetspark men vi har dessvärre fått pausa resten av arbetet på grund av pågående pandemi. Vi hoppas på att kunna komma igång med arbetet igen så snart som läget tillåter.

Håll dig informerad

Du som bor i Björkås kommer att få regelbundna utskick under rubriken Hållbara Björkås under arbetets gång. Kolla gärna att dina kontaktuppgifter är aktuella då vår primära kommunikationskanal är mejl.