Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll
Sopor

Avfallshantering

För att hålla rent och snyggt i din närhet är alla boendes insats viktig. Följ därför våra enkla regler när det gäller sophantering.

Restavfall och matavfall slängs i kärlen

Dina vanliga hushållssopor, det som kallas restavfall slänger du i kärlet som det står restavfall på. Sortera ut det som kan komposteras, det vill säga matavfall och annat organiskt, och lägg i en matavfallspåse och släng i kärlet för matavfall. Kom ihåg att det inte är tillåtet att slänga plastpåsar i kärlet för matavfall.

Materialåtervinning vid återvinningsstation

På din återvinningsstation slänger du tidningar och förpackningar av glas, plast, metall, papp/wellpapp. Kom ihåg att inte ställa ditt skräp utanför eller på tunnorna. Är ditt skräp skrymmande försök att vika ihop eller göra mindre bitar av det så att det går ner i kärlen, annars ta det istället till återvinningscentralen. Ställer du avfall utanför kärlen eller lägger avfallet i fel kärl tar vi ut en kostnad.

Hemelektronik till återförsäljare

Elektronik som gått sönder så som TV, stereoutrustning, datorer, tvättmaskiner och dylikt kan du lämna till en återförsäljare (eller återvinningscentralen, se nedan). Ibland finns stationer för mindre elektronik i anslutning till butiken, annars går du till kassan och frågar hur de tar emot dina produkter.

Grovavfall och farligt avfall slängs vid återvinningscentralen

Möbler, elektronik, skrymmande föremål, kemiska produkter, cyklar med mera lämnar du på kommunens återvinningscentral. Läs mer och hitta din närmaste återvinningscentral här.