Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Kareby

Kareby är en byggd med gamla anor, vissa delar av kyrkan i Kareby härstammar från en 1100-tals byggnad med bland annat en bevarad dopfunt från den tiden. 

Cirka 6 kilometer från Kungälvs centrum ligger Kareby. 1991 stod de 26 radhuslägenheterna klara att ta emot en hel del barnfamiljer som önskade flytta från staden och ut i lite mer lantlig miljö.  

Till alla lägenheter hör en väl tilltagen uteplats. Förutom att sköta sin egen uteplats har de som bor i Hagen ett utökat boendeansvar. De sköter själva exempelvis snöskottning. Kvarterslokalen i början på området kan användas för bland annat boendemöten.

Det finns två lekplatser för de mindre barnen, en i var ände av området. Från de flesta av uteplatserna har man uppsikt över lekplatsen. Tryggt och bra.

För dig som har bil finns parkering eller garage att hyra.

Adress

Hagenvägen

Karta

Karta över området (pdf)

Kallhyra 

2 rok: 6 318 kr - 6 926 kr
3 rok: 7 250 kr - 7 788 kr
4 rok: 8 873 kr - 9 566 kr

Fritid och service

I Kareby finns en Tempobutik samt Åsas hembageri. Vårdcentralen ligger i Rollsbo. När det gäller idrottsföreningar finns Kareby IS med bandy, fotboll, innebandy och gymnastik på agendan. I augusti 2015 invigdes den nya konstgräsplanen. I Kungälvs centrum finns allt du kan tänkas behöva av affärer och restauranger. Mimers hus innehåller förutom ett gymnasium även Mimer kulturhus med teater, bibliotek, café och utställningar. Motionscentret Kotten invigdes 2015 och är ett center för motion och friluftsliv. För den som gillar att bada finns både hav, insjöar och inomhusbad i kommunen.

Kommunikation

Läs mer om kommunikationen i området på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

I Kareby finns en Naturförskola samt grundskola i en lantlig miljö med klass F6. Mer information hittar du på www.kungalv.se