Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

mitt i lindome

Förbos bostadsområde i Lindome är under utveckling. Under flera år kommer vi i Lindome att arbeta enligt det arbetssätt som vi kallar Områdesutveckling på Förbovis. Vi tar ett samlat grepp om alla delar som behövs för att ett område ska hålla riktigt länge – såväl socialt och ekologiskt som ekonomiskt.

När vi utvecklar ett bostadsområde tittar vi på en rad olika punkter för att ta ett helhetsgrepp som genererar ett så bra resultat som möjligt. Detta är några av de saker vi tittar på:

  • Vi utreder det yttre underhållsbehovet av fastigheterna 

  • Vi undersöker om vi behöver göra något inne i lägenheterna

  • Vi tittar på utemiljön och om gårdarna behöver rustas upp

  • Ser över möjligheterna att bygga nya bostäder

  • Ser över gemensamma mötesplatser så som aktivitetsparker

Renoveringen kommer att ske så varsamt som möjligt och vi strävar efter låga hyreshöjningar. 

Renoveringen av första huset

Vi räknar med att komma igång med renoveringen av första huset, Dotegården 4 – 6, under första kvartalet 2022. Istället för att börja renoveringen i anslutning till högtidshelgerna tog vi beslutet att skjuta fram renoveringsstarten. Att kunna fira högtiderna i lugn och ro istället för att vara mitt uppe i en renovering tror vi är uppskattat. 

Upphandlingen av renoveringen är klar och det blir vår entreprenör Blomgren och Eriksson som ska utföra arbetet. Förbo har i flera andra projekt arbetet med dem och vi har en bra relation sedan tidigare. 

Möjligt med tillfälligt boende under renoveringen

Inför stundande underhållsarbete har vi valt att hyra ut vissa lägenheter på korttidskontrakt. Det gör vi för att vi ska kunna använda lägenheter under renoveringstiden som tillfälliga bostäder. Om du behöver flytta tillfälligt under renoveringstiden ska du kunna bo kvar i ditt område. 

Aktivitetsparken och pågående dialogarbete

Stort tack till alla er som tyckte till och gav förslag på aktiviteter till den nya aktivitetsparken. Engagemanget var enormt och vi fick med oss mycket värdefull information! 

Aktivitetsparken kommer att börja byggas under hösten 2022. Vi har brottats med en del förseningar i projektet och just nu inväntar vi bygglov från kommunen och att ett fjärrvärmeprojekt ska bli klart innan vi kan starta. 

Vi på Förbo har behövt arbeta lite mer med placeringen av aktivitetsparken eftersom vi behöver ta hänsyn till cykelbanan. Tillsammans med kommunen har vi diskuterat hur vi ska hitta den bästa lösningen. Allt innehåll för parken som ni har röstat fram kommer att tas med men vi behöver nu ”möblera om” en del för att få plats. 

Nya avfallsstationer för sopor och återvinning

Vi har byggt nya avfallsstationer i ditt område. Det innebär att du nu kan sortera allt ditt hushållsavfall på ett och samma ställe. De nya avfallsstationerna är låsbara för att förhindra obehöriga att slänga sitt skräp där. Du som hyresgäst kan öppna luckorna enkelt genom att använda din passerbricka. 

Håll dig informerad

Du som bor i Lindome kommer att få regelbundna utskick under rubriken Mitt i Lindome under arbetets gång. Se gärna till att du har uppdaterade kontaktuppgifter på Mina sidor så att du får all information vi skickar ut! Du hittar också det senaste utskicket i fönstret till projektlokalen på Almåsgången 4.