Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

mitt i lindome

Förbos bostadsområde i Lindome är under utveckling. Under flera år kommer vi i Lindome att arbeta enligt det arbetssätt som vi kallar Områdesutveckling på Förbovis. Vi tar ett samlat grepp om alla delar som behövs för att ett område ska hålla riktigt länge – såväl socialt och ekologiskt som ekonomiskt.

För tillfället håller vi på att ta reda på vad det är i Lindome som behöver göras. När vi utvecklar ett bostadsområde tittar vi på en rad olika punkter för att ta ett helhetsgrepp som genererar ett så bra resultat som möjligt. Detta är några av de saker vi tittar på:

  • Vi utreder det yttre underhållsbehovet av fastigheterna 

  • Vi undersöker om vi behöver göra något inne i lägenheterna

  • Vi tittar på utemiljön och om gårdarna behöver rustas upp

  • Ser över möjligheterna att bygga nya bostäder

  • Ser över gemensamma mötesplatser så som aktivitetsparker

  • Om kommunikationerna till och från området behöver ses över.

Vi utreder alla ovanstående punkter och kommer att informera dig när vi har en detaljerad plan. Det vi vet är att vi kommer att bygga en aktivitetspark, vi vet att vi kommer att renovera husen men inte i vilken omfattning än samt att vi planerar för nya bostäder. Renoveringen kommer att ske så varsamt som möjligt och vi strävar efter låga hyreshöjningar. 

Utredningar i området

Vi kommer att börja våra utredningar inom kort. Det innebär att personal från Förbo och entreprenörer kommer att röra sig i ditt område för att göra olika mätningar. Vi behöver undersöka saker på både fastigheterna och ute på gårdarna för att veta vad vi behöver renovera och rusta upp. 

Vi kommer även att behöva gå in i några lägenheter längre fram i tiden för att göra närmare undersökningar. Vi kommer att avisera i god tid innan vi behöver gå in i en lägenhet. Om vi behöver gå in i din lägenhet kommer du att få en lapp i brevlådan med datum och tid. 

Möjligt med tillfälligt boende under renoveringen

Inför stundande underhållsarbete har vi valt att hyra ut vissa lägenheter på korttidskontrakt. Det gör vi för att vi ska kunna använda lägenheter under renoveringstiden som tillfälliga bostäder. Om du behöver flytta tillfälligt under renoveringstiden ska du kunna bo kvar i ditt område. 

Aktivitetsparken och pågående dialogarbete

Stort tack till alla er som tyckte till och gav förslag på aktiviteter till den nya aktivitetsparken. Engagemanget var enormt och vi fick med oss mycket värdefull information! Vi kommer att skissa på lite olika förslag och därefter lägger vi ut förslagen till omröstning. Du kommer att få en inbjudan till att rösta på din favorit när det är dags. Inbjudan kommer att komma via Mina sidor, vi kommer att lyfta det på vår webbplats samt lägga ut det på Facebook.

Nya avfallsstationer för sopor och återvinning

Under våren 2020 byggde vi nya avfallsstationerna i ditt område. Det innebär att du nu kan sortera allt ditt hushållsavfall på ett och samma ställe. De nya avfallsstationerna är låsbara för att förhindra obehöriga att slänga sitt skräp där. Du som hyresgäst kan öppna luckorna enkelt genom att använda din passerbricka. 

Håll dig informerad

Du som bor i Lindome kommer att få regelbundna utskick under rubriken Mitt i Lindome under arbetets gång. Se gärna till att du har uppdaterade kontaktuppgifter på Mina sidor så att du får all information vi skickar ut!