Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

mitt i lindome

Förbos bostadsområde i Lindome är under utveckling. Under flera år kommer vi i Lindome att arbeta enligt det arbetssätt som vi kallar Områdesutveckling på Förbovis. Vi tar ett samlat grepp om alla delar som behövs för att ett område ska hålla riktigt länge – såväl socialt och ekologiskt som ekonomiskt.

När vi utvecklar ett bostadsområde tittar vi på en rad olika punkter för att ta ett helhetsgrepp som genererar ett så bra resultat som möjligt. Detta är några av de saker vi tittar på:

  • Vi utreder det yttre underhållsbehovet av fastigheterna 

  • Vi undersöker om vi behöver göra något inne i lägenheterna

  • Vi tittar på utemiljön och om gårdarna behöver rustas upp

  • Ser över möjligheterna att bygga nya bostäder

  • Ser över gemensamma mötesplatser så som aktivitetsparker

Renoveringen kommer att ske så varsamt som möjligt och vi strävar efter låga hyreshöjningar. 

Renoveringen av första huset

Vår ombyggnadssamordnade har börjat föra dialog med hyresgästerna i första huset som ska renoveras, Dotegården 4-6. Just nu pågår en upphandling av arbetet och planen är att renoveringen ska starta igång under hösten 2021.

Möjligt med tillfälligt boende under renoveringen

Inför stundande underhållsarbete har vi valt att hyra ut vissa lägenheter på korttidskontrakt. Det gör vi för att vi ska kunna använda lägenheter under renoveringstiden som tillfälliga bostäder. Om du behöver flytta tillfälligt under renoveringstiden ska du kunna bo kvar i ditt område. 

Aktivitetsparken och pågående dialogarbete

Stort tack till alla er som tyckte till och gav förslag på aktiviteter till den nya aktivitetsparken. Engagemanget var enormt och vi fick med oss mycket värdefull information! 

Just nu ligger upphandlingen för aktivitetsparken ute. Som vi har berättat tidigare kommer vi att återkomma med en tidplan så fort att vi har klart vilken entreprenör som ska utföra arbetet. Planen är fortfarande att arbetet ska påbörjas under hösten och vara helt klart till sommaren 2022. 

Nya avfallsstationer för sopor och återvinning

Vi har byggt nya avfallsstationer i ditt område. Det innebär att du nu kan sortera allt ditt hushållsavfall på ett och samma ställe. De nya avfallsstationerna är låsbara för att förhindra obehöriga att slänga sitt skräp där. Du som hyresgäst kan öppna luckorna enkelt genom att använda din passerbricka. 

Håll dig informerad

Du som bor i Lindome kommer att få regelbundna utskick under rubriken Mitt i Lindome under arbetets gång. Se gärna till att du har uppdaterade kontaktuppgifter på Mina sidor så att du får all information vi skickar ut! Du hittar också det senaste utskicket i fönstret till projektlokalen på Almåsgången 4.