Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Frågor & Svar kring Personliga hem

Kan jag ta del av alla tillval?

Eftersom våra bostadshus skiljer sig åt mellan de olika områdena, kan inte alla tillval genomföras överallt. Förbovärdarna på ditt lokala förbovärdskontor kan berätta mer om vad som gäller där du bor. Det kan också vara bra att tänka på att vissa tillval tar längre tid än andra att genomföra.

Vad då hyresrabatt? Får jag lägre hyra nu?

Bor du i en lägenhet hos Förbo som är äldre än 12 år har du en rabatt på hyran som kompensation för att du själv ansvarar för delar av underhållet i din lägenhet. Det ger dig frihet över hur och när det ska målas och tapetseras. Ytskikten som du ansvarar för att hålla i gott skick är tak, väggar, dörrfoder, tak- och golvlister samt fönstersmygar. Du kan välja att utföra målning och tapetsering själv, anlita en målare, eller anlita oss på Förbo.
Rabatten ges vare sig man beställer ur Personliga hem eller inte.

Får jag ta med mig diskmaskinen när jag flyttar? Äger jag mitt tillval?

Diskmaskinen är ett permanent tillval. Den höjer standarden på din lägenhet och ingår sedan i lägenheten. Därför ägs diskmaskinen av Förbo, och vi lagar den om den skulle gå sönder. En tvättpelare däremot betalas under en begränsad tid. Därefter är det du själv som äger tvättpelaren och står för eventuell service.

Behöver jag betala tidigare hyresgästers tillval?

Alla tillval i lägenheten följer med när en ny hyresgäst flyttar in. Tidsbegränsade tillval, som tapeter, ligger kvar under sex år. Är det några år kvar när du flyttar in, betalas tillvalet fram till sista datum. På hyresavin ser du tillvalen du betalar för. Här ser du också hur mycket rabatt du får varje månad.