Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Organisation

Förbo ägs gemensamt av Härryda, Kungälv och Lerums kommun samt Mölndals stad. Cirka 5 800 hushåll bor i Förbos fastigheter i 62 områden på 19 orter, i de fyra kommunerna. 

Förbo bildades 1966 och det övergripande målet för företaget har hela tiden varit att bidra till de fyra ägarkommunernas framgång genom att kunna erbjuda ett bra boende. Förbo har ett sextiotal medarbetare, där ungefär hälften jobbar i våra bostadsområden som förbovärdar.

organisationsschema som visar att under verkställande direktör finns fem avdelningar; Verksamhetsstyrning, Fastighetsutveckling, HR/kommunikation/marknad, Förvaltningsstöd samt Förvaltning som i sin tur har fyra grupper under sig; Härryda, Mölndal, Lerum och Kungälv.

På huvudkontoret i Mölnlycke arbetar teamen verksamhetsstyrning, fastighetsutveckling, HR/kommunikation/marknad samt övergripande förvaltning. I respektive kommun finns ett kontor för den lokala förvaltningsorganisationen som består av en områdeschef, en uthyrare samt ett antal Förbovärdar.