!

Just nu har en del besökare på webbplatsen problem med att logga in på Mina sidor eller att se lediga lägenheter. Vi jobbar på att åtgärda problemet.

!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

När du flyttar in och ut 

Det är mycket att tänka på när du är nyinflyttad – vad som finns var, vem du ska ringa när något händer, vem som har hand om vad. Här kan du läsa en broschyr om Förbo och om sådant som kan vara bra att tänka på när du flyttar in. 

Till dig som flyttar in >>

När du ska flytta ut

När du ska flytta är det mycket att hålla reda på – både vad gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar. Här hittar du en broschyr med allt du behöver veta inför din utflyttning:

Till dig som flyttar ut >>

Här är en snabb checklista över sådant som är viktigt att komma ihåg:

 • Säg upp lägenheten skriftligt

 • Lämna tillbaka alla nycklar - inklusive kopior

 • Gör en flyttanmälan hos Skatteverket

 • Begär gärna eftersändning av din post hos Adressändring

 • Flytta el och telefon

 • Din lägenhet ska besiktigas. Före besiktningen måste du tänka på följande:
  –  All utrustning som tillhör lägenheten (dörrar, hatthyllor, gardinbeslag osv) måste finnas i lägenheten vid besiktningen. Om du fått bruksanvisningar eller skötselanvisningar för lägenhetsutrustning måste du lämna dem i lägenheten till nästa hyresgäst.
  –  Parkettgolv och golv i våtutrymmen (badrum, kök, toalett) får inte vara dolda av heltäckande mattor.
  Vid skador eller onormalt högt slitage på lägenheten kan du bli ersättningsskyldig. 

 • Gör en ordentlig avflyttningsstädning. 

Uppsägningstid

När du säger upp ditt avtal är uppsägningstiden tre månader. Är det ett dödsfall så är det en månad. Uppsägningen skall vara inne senast den sista i månaden, och räknas sedan från den första i nästa månad. På baksidan av ditt hyresavtal finns all information om en uppsägning. 

Efter att vi fått din uppsägning bokar vi en tid för besiktning. Besiktningen görs inom några veckor. I samband med att du får din besiktningstid får du också din uppsägningsbekräftelse. När besiktningen är gjord läggs lägenheten ut på internet.

Vad händer med köpoängen?

När du ingår och avslutar ett hyreskontrakt med Förbo, nollställs dina poäng. Flyttar du till en lägenhet hos Förbo återaktiveras dina poäng automatiskt från det datum det nya hyresavtalet börjar gälla. Flyttar du däremot ifrån Förbo nollställs dina poäng och du måste själv återaktivera dina poäng på Mina sidor om du önskar stå kvar i bostadskön. 

Återaktiverar du inte dina poäng 30 dagar efter att hyreskontraktet slutat gälla, tas din profil på Mina Sidor bort och du får registrera dig på nytt. 

Tips för dig som flyttar

Har du mycket grejer? Eller är du på jakt efter ett fynd? Istället för att slänga eller köpa saker finns det många olika hemsidor där det går att skänka bort eller få tag på saker gratis. Smart för plånboken och för miljön! 

bortskänkes.se 

syndattkasta.se 

stadsmissionen.org

Länkar
Du kan göra din uppsägning av ditt hyresavtal eller din p-plats direkt under Mina sidor.

Nedan kan du skriva ut en blankett och skicka in till Förbo (pdf).

Uppsägning av hyresavtal

Uppsägning av del i hyresavtal

Uppsägning av hyresavtal bilplats/förråd

Uppsägning av hyresavtal vid dödsbo