Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll
Hand iklädd grön diskhandske som sprayar med en rengöringsflaska

fixa det själv - så här gör du! 

Här ger vi dig enkla instruktioner på saker du kan göra själv i ditt hem, till exempel hur du rensar vattenlåset i tvättstället eller rengör filtret i köksfläkten. Vi visar också hur du gör inne på Mina sidor.

Testa din brandvarnare

En fungerande brandvarnare kan vara skillnaden mellan liv och död. Gör till en vana att regelbundet testa din brandvarnare. Anette visar hur du testar och byter batteri i din brandvarnare. OBS har du en smart brandvarnare ska du inte byta batterier själv utan det fixar dina Förbovärdar som också kan se när det behöver göras.

Rensa vattenlåset i tvättstället

Rengöra vattenlåset i tvättstället behöver du göra regelbundet. Skulle du råka spola ner något i tvättstället så kan du även testa att öppna vattenlåset för att se om saken fastnat där.

Rensa golvbrunnen

Om vattnet börjar rinna ner dåligt när duschar eller badar är det ett tecken på att du behöver rensa golvbrunnen.

Rengöra filtret i köksfläkten

Filtret i köksfläkten behöver rengöras regelbundet för att du ska ha en bra ventilation i köket.

Rengöra ventilationsdon 

Ventilerna för frånluft i bostaden är oftast fast inställda, och dessa ska man inte vrida på. Däremot behöver man rengöra dem regelbundet. 

Om värmen i din bostad 

I denna film får du svar på frågor gällande värmen och tips på vad du kan göra för att reglera temperaturen din bostad.

Här ser du dina poäng på Mina sidor

I denna film visar vi var du kan se dina köpoäng när du är inloggad på Mina sidor.

Så här gör du en serviceanmälan på Mina sidor

När du vill göra en serviceanmälan behöver du vara inloggad på Mina sidor. När du loggat in på Mina sidor skrollar du ner och klickar på raden med rubriken "Funktioner" och klickar på "Serviceanmälan". På raden "Lägenhet" klickar du sedan på knappen "Serviceanmäl". Här fyller du i information kring om det går bra att använda huvudnyckel eller kryssar i det alternativ som passar. Därefter fyller du i om du har husdjur och i så fall vilket. Sen skrollar du ner och väljer vilket rum som ditt ärende gäller. Fyll sen i vad det är i rummet som är fel. Lämna gärna mer information i kommentarsfältet. När du är klar klickar du på "Skicka in serviceanmälan".

Så här ändrar du dina kontaktuppgifter på Mina sidor

I denna film visar vi var du kan ändra dina kontaktuppgifter när du är inloggad på Mina sidor.

Så här ändrar du din sökprofil på Mina sidor

I denna film visar vi var och hur du kan ändra din sökprofil när du är inloggad på Mina sidor.