!

Vi befinner oss i en unik situation med coronavirusets utbredning. Vi har vidtagit flera förebyggande åtgärder för att försöka minska smittspridningen. Det innebär en del förändringar i arbetet mot dig som hyresgäst.Vi kommer bland annat enbart hantera akuta ärenden inne i lägenheterna och har ställt in Öppet hus tills vidare. Nya arbetsrutiner till följd av coronaviruset

!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Anette visar - så här gör du!

Anette har arbetat som förbovärd i Balltorp och nu arbetar hon med förvaltningsfrågor på Förbo.
Här ger hon dig enkla instruktioner på saker du kan göra själv i ditt hem, till exempel hur du rensar vattenlåset i tvättstället eller rengör filtret i köksfläkten.

Testa din brandvarnare

En fungerande brandvarnare kan vara skillnaden mellan liv och död. Gör till en vana att regelbundet testa din brandvarnare. Anette visar hur du testar och byter batteri i din brandvarnare.

Rensa vattenlåset i tvättstället

Rengöra vattenlåset i tvättstället behöver du göra regelbundet. Skulle du råka spola ner något i tvättstället så kan du även testa att öppna vattenlåset för att se om saken fastnat där.

Rensa golvbrunnen

Om vattnet börjar rinna ner dåligt när duschar eller badar är det ett tecken på att du behöver rensa golvbrunnen.

Rengöra filtret i köksfläkten

Filtret i köksfläkten behöver rengöras regelbundet för att du ska ha en bra ventilation i köket.

Rengöra ventilationsdon

Ventilerna för frånluft i bostaden är oftast fast inställda, och dessa ska man inte vrida på. Däremot behöver man rengöra dem regelbundet.

Om värmen i din bostad

I denna film får du svar på frågor gällande värmen och tips på vad du kan göra för att reglera temperaturen din bostad.

Anette visar