Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll
Flisupptagning

vårstädning - nu gör vi vårfint

Under mars-april tar vi bort grus och gör våra områden redo för vår och sommar. 

Grusupptagning och utemiljö

På våren brukar det vara många hyresgäster som undrar när det är dags att ta hand om allt grus som blivit kvar på gångvägarna efter vinterns halkbekämpning.

Vår ambition är att vara klara till påsk, allra senast den 30 april. Anledningen till att det inte görs tidigare är att det finns en liten risk för minusgrader också under vårmånaderna.

För dig med parkeringsplats

Hyr du en parkering av oss är det du som hyresgäst som behöver se till att sopa ut gruset till gatan. Sopa ut gruset från din parkering och någon extra meter bakom bilen så kan entreprenörerna enkelt sopa upp det med sin maskin.

Dammigt efter sopmaskiner

Det händer att hyresgäster och bilägare besväras av att sopmaskinerna river upp damm när gruset tas upp. Våra entreprenörer gör så gott de kan för att inte damma ner mer än nödvändigt. Men väldigt mycket beror på vädret – om det regnar de här veckorna slipper vi dammet, annars är det inte mycket vi kan göra.

Utemiljön görs fin

Förutom att ta upp gruset städar entreprenörerna också gräsmattor och rabatter, tvättar lekredskap och plockar exempelvis bort nedfallna grenar så att utomhusytorna i Förbos områden är fina inför varmare årstider.

Vårcontainer

Under våren 2022 ställer Förbo ut containrar där du som hyresgäst kan slänga blandat avfall som inte är hushållssopor. Detta gör vi i utvalda områden.

Härryda

Här hittar du mer information.

Mölndal

Här hittar du mer information.

Lerum

Här hittar du mer information.

Kungälv

Ytterby, Björkås

Kungälvs kommun kommer med en mobil återvinningscentral lördagen den 4 juni 10:00-13:00. Det kommer att ske på den stora parkeringen mitt på Hällebergsgatan.

Förbo kommer att vara med på plats. Du kan lämna brännbart/energiåtervinning, metall, trä, obrännbart, farligt avfall och elektronik. Det kommer att finnas paketkärror att låna.

Koön, Marstrand

På den mobila återvinningscentralen på Danske sten kan du slänga det mesta allt grovavfall som du vanligen slänger på den vanliga återvinningscentralen. Klicka här för mer information och för att se öppettiderna under vår och höst 2022.

Övriga områden

I övriga Kungälv kommer vi inte att ställa ut några containrar utan hänvisar istället till din närmaste återvinningscentral.