Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll
Flisupptagning

vårstädning - nu gör vi vårfint

Under mars-april tar vi bort grus och gör våra områden redo för vår och sommar. Under april-maj ställer vi ut containers där du som hyresgäst kan slänga blandat avfall.

Grusupptagning och utemiljö

På våren brukar det vara många hyresgäster som undrar när det är dags att ta hand om allt grus som blivit kvar på gångvägarna efter vinterns halkbekämpning.

Vår ambition är att vara klara till påsk, allra senast den 30 april. Anledningen till att det inte görs tidigare är att det finns en liten risk för minusgrader också under vårmånaderna.

För dig med parkeringsplats

Hyr du en parkering av oss är det du som hyresgäst som behöver se till att sopa ut gruset till gatan. Sopa ut gruset från din parkering och någon extra meter bakom bilen så kan entreprenörerna enkelt sopa upp det med sin maskin.

Dammigt efter sopmaskiner

Det händer att hyresgäster och bilägare besväras av att sopmaskinerna river upp damm när gruset tas upp. Våra entreprenörer gör så gott de kan för att inte damma ner mer än nödvändigt. Men väldigt mycket beror på vädret – om det regnar de här veckorna slipper vi dammet, annars är det inte mycket vi kan göra.

Utemiljön görs fin

Förutom att ta upp gruset städar entreprenörerna också gräsmattor och rabatter, och plockar exempelvis bort nedfallna grenar så att utomhusytorna i Förbos områden är fina inför varmare årstider.

Container för blandat avfall

Under våren ställer Förbo ut containrar där du som hyresgäst kan slänga blandat avfall som inte är hushållssopor. Här får du heller inte slänga farligt avfall som elektronik, bildäck, vitvaror eller kemikalier.
 
Containern kommer att tömmas dagligen. Är containern full så ställ inget utanför.

Då ställer vi ut vårcontainer i ditt område

Klicka på din hemkommun för att se när vi ställer ut container i ditt område:

Vi återkommer med uppgifter för Kungälv så snart vi har datum för detta.