Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

områdesutveckling    

På Förbo arbetar vi med att utveckla våra bostadsområden. För oss innebär det att vi tar ett helhetsansvar när vi ska göra större satsningar, oavsett om det gäller helt nya områden eller befintliga områden. 

Vi utgår från områdets speciella förutsättningar och ser till både områdets och hyresgästernas behov. Renovering och underhåll sker varsamt och vi gör vad vi kan för att bevara det som redan är bra, och förbättrar det som behövs. Vi tänker på alla parametrar som bidrar till att bostäderna håller länge och till att vardagen som utspelar sig i bostadsområdet ska vara så trivsam och bekymmersfri som möjligt för våra hyresgäster.

Det sätt som vi arbetar på när det gäller områdesutveckling är inte nytt, även om de olika processerna förfinats under åren. Vi har ett utmärkt exempel på vårt arbetssätt i Säteriet i Mölnlycke där vi arbetat under lång tid, skapat erfarenheter och fått ett fantastiskt fint resultat. I områden som Stommen i Landvetter och Hulan i Lerum arbetar vi också enligt dessa principer och med ett uppskattat resultat. Andra stora bostadsområden som vi påbörjat detta arbetssätt i är Lindome centrum i Mölndal och Björkås i Kungälv. 
 
Vårt sätt att ta hand om och utveckla våra bostadsområden har vi nu valt att beskriva under namnet ”Områdesutveckling på Förbovis”. Med det förmedlar vi helheten av den utveckling som vi skapar i våra bostadsområden. Egentligen kort och gott hur vi på vårt sätt bidrar till en hållbar samhällsutveckling där vi kan påverka som mest; i våra bostadsområden. 

Genom att fokusera på bostadsområdet, människorna och deras behov kan vi åstadkomma områden som är levande, attraktiva, hållbara och trygga över tid. Det gör vi genom ett långsiktigt arbete och med ett samlat grepp utveckla flera beståndsdelar i ett område, och det är detta vi kallar områdesutveckling på Förbovis. 

Områdesutveckling på Förbovis innefattar delarna:

Klicka på rubrikerna för att läsa mer om de olika delarna.