Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Om du vill beställa

Du är givetvis välkommen in på ditt områdeskontor för att ställa frågor och göra en beställning. Här har vi en pärm som innehåller det mesta du behöver veta.

Det går även att ladda ner och fylla i beställningsblanketterna till höger. Dessa lämnar du sedan in på ditt områdeskontor.

Just nu kan beställningar ta lite längre tid än vanligt då leveranser och annat påverkas av pandemin. 

Allmänna villkor 

I Personliga hem har vi olika tillval som du som hyresgäst kan beställa. Det finns två olika typer av tillval som skiljer sig åt vad gäller återbetalningstiden.

Permanent tillval
Hyresökningen är permanent, eftersom åtgärden anses höja standarden och därmed bruksvärdet på lägenheten. Hyresökningen blir därför en del av den ordinarie hyran som regleras i samband med de årliga hyresförhandlingarna. Förbo ansvarar alltid för underhåll och service om inte annat anges.

Tidsbegränsade tillval
Kostnaden för tillvalet betalas under en begränsad tid, 6 eller 12 år beroende på produkt. På beställt tidsbegränsat tillval är priset fast under överenskommen betalningstid. 

Villkor och ansvar
Villkoren för tidsbegränsade tillval och permanenta tillval är reglerade enligt allmänna regler och av eventuella produktspecifika regler. Hyresgästen ansvarar för att produkterna vårdas och sköts enligt fabrikantens anvisningar.

Kan alla beställa ett tillval?
Våra tillval passar inte i alla lägenheter i Förbos bestånd. Förbo förbehåller sig rätten att avgöra detta.

Beställning av tidsbegränsade tillval och permanenta tillval kan göras av alla Förbos hyresgäster som inte har skuld eller dålig betalningshistorik.

Om det redan ligger ett tillval på hyran måste restvärdet på detta betalas av innan man kan beställa ett nytt.