Gå direkt till innehåll

Kongahälla - en ny stadsdel i kungälv

Förbo är med och utvecklar Kongahälla, en ny stadsdel i centrala Kungälv. Med promenadavstånd till handel, restauranger och kulturliv blir denna stadsdel en förlängning av Kungälvs befintliga centrum.

Förbo kommer under två etapper att bygga cirka 100 bostäder i olika storlekar. Centrumläget gör det attraktivt för alla åldrar. Vi bygger på ett sätt som gör det möjligt för många att bo kvar i sitt hem trots att förutsättningarna förändras och behovet av god tillgänglighet ökar. 

Kv Kronan 

I en första etapp bygger vi 65 lägenheter fördelat på två hus i kvarter Kronan.
Hus A innehåller 24 lägenheter och en förskola. Huset har totalt fem våningsplan varav den översta våningen är en indragen takvåning med attraktiva taklägenheter med snedtak och rymliga terrasser.
Hus B innehåller 41 lägenheter och har också en indragen takvåning med attraktiva taklägenheter med snedtak och rymliga terrasser.
Alla lägenheter har balkong eller terrass.

Nära storstan och nära havet

I Kongahälla har du nära till det planerade resecentrumet vilket gör det ännu lättare att åka kollektivt till Göteborg. Restiden med buss är 20 minuter från Kungälv till Göteborg. Kungälv erbjuder även närhet till både hav och natur. I väster ligger havet med Marstrand och den vackra Carlstens fästning. Öster ut har du naturen med det fina friluftsområdet Fontin och Bohusleden som passerar genom. I de äldre delarna av Kungälv tronar Bohus fästning upp sig med fina ytor för picknick.

Vill du veta mer?

Är du intresserad av Kongahälla och vill veta mer ska du registrera dig i vårt system. Det gör du här. Gå sedan in under Profiler på Mina sidor och bocka i Kongahälla i listan. Även du som redan är registrerad behöver uppdatera din profil om du är intresserad av projektet och senare vill söka en ledig lägenhet. För varje dag du är registrerad får du en poäng, och det är med dessa poäng du konkurrerar om lägenheten du sedan söker. Vi kommer att meddela när lägenheterna finns tillgängliga att söka. Har du frågor kan du även kontakta Magdalena Nielsen, telefon: 031- 746 50 00.

Situationsplan över Kongahälla

Situationsplan över Kongahälla där Förbos hus är inringade