Gå direkt till innehåll

Önneröd

Önneröd erbjuder en lantlig idyll, med bondgårdar och natur i direkt närhet. Tryggt och harmoniskt för såväl barnfamiljer som äldre. 

Knappt två kilometer från Landvetter centrum mot Härkeshult ligger Önneröd. 30 lägenheter byggda 2006 enligt Ikea och Skanskas konceptet BoKlok. Att komma till Önneröd är som att komma ut på landet.

Husen är i två plan och det är lite Bullerbykänsla. Lägenheterna är välplanerade med öppen planlösning och varje kvadratmeter är väl utnyttjad. Lägenheterna i markplan har en egen trädgård och lägenheterna en våning upp har balkong. Till varje lägenhet hör ett förråd som ligger i en separat förrådsbyggnad på gården. 

En liten lekplats för de mindre barnen finns på gården. Har du bil parkeras den på förhyrd öppen parkering utanför gården.

Adress

Lundtjärnsvägen och Ringtjärnsvägen (tag av från Gamla Härkeshultsvägen)

Karta

Karta över området (pdf)

Varmhyra

2 rok: 6 542 kr - 7 040 kr
3 rok: 7 633 kr - 8 509 kr
4 rok: 8 893 kr - 9 174 kr

Fritid och service

Det är nära till skogar att vandra och plocka svamp i och Landvettersjön har en fin badplats.

I Landvetter centrum finns det mesta man kan behöva. Flera stora livsmedelsbutiker, några restauranger, apotek och vårdcentral. Ett stort resecentrum som är certifierat enligt Green Building invigdes i januari 2012. I januari 2015 invigdes Landvetters kulturhus som inrymmer förutom bibliotek även Kulturskolan. Ett stort utbud av idrottsföreningar täcker upp de flesta områden.

Kommunikation

Röd express går in till Korsvägen på 16 minuter. Det går även bussar till Rävlanda, Partille, Mölnlycke och Bollebygd. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

Det finns flera förskolor i Landvetter samt grundskola. Närmaste gymnasieskola finns i Mölnlycke. Läs mer på www.harryda.se